Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Unieke postacademische opleiding over plannen vanuit Faculteit Economie en Bedrijfskunde

21 september 2007

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de AOG School of Management van de RUG bieden vanaf 25 oktober de postacademische leergang Planning Management aan over planning en scheduling. De opleiding -uniek in Nederland- is een initiatief van het Planningsexpertise- & Innovatiecentrum (PEIC).


Het consultancybedrijf PEIC is is een samenwerkingsverband van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en de Déhora Consultancy Group. Via deze leergang en daarnaast via losse opdrachten aan het PEIC helpen wetenschappers van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde bedrijven, organisaties en kennisinstellingen meer te doen met minder.

Grip op planning cruciaal

Het managen van planning in de domeinen personeel, productie en transport staat centraal in de leergang. De doelgroepen zijn personeelsmanagers, operationsmanagers en managers in transportlogistiek. Het is cruciaal dat het management grip heeft op de planning, want de kwaliteit van planning is doorslaggevend in het op tijd afleveren van een complex gereed product, een vracht of een gezonde patiënt. Plannen wordt echter steeds meer een specialistisch vak, en er is een verdere professionalisering van het planningsvak gaande. Planningssoftware wordt bovendien steeds complexer.

De opleiding: inhoud, kwaliteitsbewaking en diplomering

Deelnemers van de leergang zijn verantwoordelijk voor de operationele besturing van (een deel van) van hun organisatie. Hoewel zij conceptueel en analytisch sterk zijn en zelf uitstekend in staat zijn planningspuzzels op te lossen, is dit doorgaans niet hun dagelijks werk. Deze managers zijn doelgericht bezig met het scheppen van kaders, het coachen, motiveren en van feedback voorzien van planners. De leergang Planning Management biedt deze managers de mogelijkheid door een diagnose inzicht te verwerven in de procesgang van de eigen planning in relatie tot Kern Prestatie Indicatoren (KPI’s). Aan de hand van verworven inzichten kan deze planning eventueel opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd worden. De kwaliteit van de leergang wordt bewaakt door het Monitoring Committee van het PEIC, bestaande uit twee wetenschappers en drie professionals uit de praktijk. De leergang wordt afgesloten met een eigen casus en een examen waarmee een postacademisch diploma van de Rijksuniversiteit Groningen behaald kan worden.

Informatie- en intakeprocedure
Deelname is mogelijk als er voldoende aansluiting bestaat in termen van opleiding, werkervaring, analytisch niveau en huidige functie. Er worden maximal 20 deelnemers ingeschreven.Deelnemers hebben ten minste een HBO-diploma, 3 jaar relevante werkervaring en zijn werkzaam op managementniveau. Een intakegesprek maakt deel uit van de informatie- en aanmeldings-procedure. Meer informatie over de inhoud van de leergang vindt u op de website www.peic.nl. U kunt mailen naar j.waalkens peic.nl en uw telefoonnummer achterlaten. U wordt dan spoedig teruggebeld. Een eventueel intakegesprek kan in uw eigen bedrijf plaatsvinden; u kunt ook direct mondeling een afspraak maken op 050-5777928

De brochure over de leergang

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...