Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie S. Oosterloo: Europese bancaire toezichthouders in één stelsel onderbrengen

11 september 2007

Toenemende mondialisering en liberalisatie zijn er oorzaken van dat financiële markten steeds complexer geworden. Financiële schokken worden bovendien steeds sneller doorgegeven van de ene aan de andere partij. Dit alles maakt de taak van bancaire toezichthouders moeilijker. Het proefschrift van Sander Oosterloo richt zich op de vraag welke rol centrale banken hebben bij het hoeden van financiële stabiliteit. Ook vroeg hij zich af of de integratie van de Europese bancaire markt tot gevolg heeft dat de huidige toezichtstructuur moet worden herzien.

Het proefschrift laat zien dat er niet overal dezelfde invulling wordt gegeven aan de financiële stabiliteitsfunctie van centrale banken. Daarnaast komt Oosterloo tot de slotsom dat bancaire toezichthouders als gevolg van de toenemende integratie op termijn binnen een Europees Stelsel van Financiële Toezichthouders moeten gaan opereren.

CV
Sander Oosterloo (Assen, 1978) studeerde economie in Groningen en verrichtte zijn onderzoek bij de onderzoekschool SOM. Hij promoveert op 20 september 2007 (16.15 uur) tot doctor in de economie bij prof.dr. J. de Haan en prof.dr. D. Schoenmaker. De titel van het proefschrift luidt: Maintaining financial stability – challenges in a changing financial landscape. Oosterloo is tevens beleidsmedewerker bij het Ministerie van Financiën. 

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...