Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sven de Vries hoogleraar Operations Research

09 augustus 2007
Professor De Vries
Professor De Vries

Dr. Sven de Vries wordt per 1 september 2007 benoemd tot hoogleraar Operations Research aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Deze leerstoel was vacant sinds het vertrek van prof.dr. Wim Klein Haneveld in 2006.

De Vries is afkomstig van de technische universiteit München waar hij assistant professor mathematics is. Tevens is hij visiting associate professor of economics aan de Yale universiteit in de Verenigde Staten (november 2005-augustus 2007). 

Het vakgebied Operations Research draait om het begrijpen en structureren van complexe situaties om deze uiteindelijk te kunnen voorspellen. Daartoe worden modellen ontworpen, geanalyseerd en toegepast die het nemen van beslissingen kunnen ondersteunen.  De Vries zal colleges geven en scripties begeleiden in de Bachelor en Masterprogramma's Econometrics en in de Research Master en daarnaast wiskundeonderwijs verzorgen voor andere bacheloropleidingen in economics en business aan de faculteit.

 

Curriculum vitae

Sven de Vries (Hamburg, 1969) studeerde wiskunde aan de Universiteit van Hamburg en aan de Ohio State University. In 1999 promoveerde hij aan de TU München op het proefschrift Discrete Tomography, Packing and Covering, and Stable Set Problems: Polytopes and Algorithms. In 2000 werd hij assistant professor aan deze universiteit en daarna associate professor (2004-2005). De Vries verrichtte verschillende toegepaste studies voor grote bedrijven, zoals combinatorial auctions voor IBM. Tevens is de nieuwe hoogleraar associate editor van het tijdschrift Management Science en lid van het Editorial Review Board van Production and Operation Management.

 

Meer informatie: prof.dr. Sven de Vries , e-mail: devries@ma.tum.de
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...