Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw honours programma bedrijfskunde voor talentvolle aankomende eerstejaars

26 juni 2007

In september 2007 gaat de Honours Bachelor Bedrijfs­kunde (HBB) van start. De HBB is een speciaal programma, waarin onderdelen uit de reguliere bacheloropleiding op een aangepaste manier wordt aangeboden: zwaarder, uitdagender, of met een groter beroep op zelfstandigheid. Daarnaast heeft de Honours Bachelor eigen onderdelen die de deelnemers als uitbreiding op de gewone bachelor­opleiding volgen. Het Honours programma is bedoeld voor bovengemiddelde studenten die nieuwsgierig zijn, dieper en breder willen graven en hun talenten verder willen ontwikke­len.

In het HBB-programma maken ca. 20 studenten per jaar op een intensieve wijze kennis met zowel het bedrijfskundige onderzoek als de bedrijfskundige beroepspraktijk. Bovendien krijgt iedere student een mentor uit de praktijk, de gelegenheid een praktische meeloopstage in een bedrijf te doen, en voorrang in uitwisselingprogramma's met de beste buitenlandse samenwerkingspartners van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Voor bedrijven biedt het HBB-programma uitgelezen mogelijkheden om in contact te komen met talentvolle bedrijfskundestudenten en hen te helpen zich optimaal te ontwikkelen.

Het bijzondere aan de Groningse Honours Bachelor is dat het programma gericht is op verbreding en verdieping binnen de bedrijfskunde, terwijl honours programma’s van andere universiteiten veelal interfacultair zijn en dus vooral verbredend buiten de bedrijfs­kunde. Ook is de HBB het enige vergelijkbare programma in Nederland dat direct in het eerste jaar van de bacheloropleiding begint, zodat de studenten drie jaren de tijd hebben om samen te werken, van elkaar te leren, en het optimale uit hun talenten te halen. Tot slot is de manier waarop toonaangevende organisaties intensief betrokken zijn bij het programma uniek.

Informatie

Maryse Brand, tel. (050)363 7492, m.j.brand@rug.nl , of Onne Janssen, tel. (050) 363 71 99, o.janssen@rug.nl (coördinatoren HBB programma), www.rug.nl/feb/ikwilenkanmeer

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws