Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Japanse, Britse en Groningse economen op Osaka University Forum in Groningen

19 juni 2007
Poster
Poster

In samenwerking met Osaka University organiseert de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) van 28 tot en met 30 juni 2007 het Osaka University Forum 2007 in het Hampshire Hotel Meerwold te Groningen. Het thema van de conferentie is Frontiers of Economics and its Applications. De RUG onderhoudt sinds 2002 een innig samenwerkingsverband met Osaka University. De samenwerking heeft betrekking op de uitwisseling van zowel staf als studenten.

Een van de thema´s die op de conferentie aan bod zal komen is de zogenaamd gedragsmatige economie. Dit veld is de laatste jaren internationaal sterk in opkomst en bovendien een van de speerpunten van het onderzoek van Osaka University. Verder zal de Japanse Ambassadeur Komachi op zaterdag 30 juni een voordracht houden over de zakelijke relaties tussen Japan en Nederland.

In totaal presenteren 20 Japanse topeconomen met 20 Groninger economen en de twee Britse topeconomen Angus Maddison en Ken Wallis hun werk. Maddison, emeritus hoogleraar van de RUG, is wereldberoemd vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van de economische geschiedenis. Wallis, eredoctor van de RUG in 1999, is vermaard door zijn werk op het gebied van de macro-econometrische modelbouw. Het programma van de conferentie staat op de website www.osaka-u-groningen.org.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de conferentie: Prof.dr. E. Sterken, decaan Faculteit der Economische Wetenschappen, tel (050) 363 37 23, e-mail: e.sterken@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printView this page in: English

Meer nieuws