Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Creativity and Innovation Management award for Kratzer, Leenders, and Van Engelen

11 juni 2007

Dr. Jan Kratzer, prof.dr. Roger Leenders, and prof.dr.ir. Jo Van Engelen of the Faculty have won the Tudor Rickards award for best paper in the journal Creativity and Innovation Management for the year 2006. Their winning paper is called 'Team Polarity and Creative Performance in Innovation Teams.' The award ceremony will be held at the world PDMA (Product Development and Management Association) conference in September.

'Team Polarity and Creative Performance in Innovation Teams.'

Creativity is essential for research and development efforts. Research and development endeavors are typically organized in teams. Unfortunately, little is known about how the team’s polarity or conflict potential affects the creativity of such teams.  

Based on a sample of 51 research and development teams (R&D teams), the study of Kratzer, Leenders, and Van Engelen examines the effects of polarity on team creativity and attemps to explore situational conditions under which conflict potential is detrimental or beneficial to R&D team creativity. The results show that in the conceptualization phase polarity positively influences the creative performance of R&D teams, whereas later in the development cycle (with lower degrees of complexity) polarity negatively impacts the creative performance of R&D teams.

Click here to read the article

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...