Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Creativity and Innovation Management award for Kratzer, Leenders, and Van Engelen

11 juni 2007

Dr. Jan Kratzer, prof.dr. Roger Leenders, and prof.dr.ir. Jo Van Engelen of the Faculty have won the Tudor Rickards award for best paper in the journal Creativity and Innovation Management for the year 2006. Their winning paper is called 'Team Polarity and Creative Performance in Innovation Teams.' The award ceremony will be held at the world PDMA (Product Development and Management Association) conference in September.

'Team Polarity and Creative Performance in Innovation Teams.'

Creativity is essential for research and development efforts. Research and development endeavors are typically organized in teams. Unfortunately, little is known about how the team’s polarity or conflict potential affects the creativity of such teams.  

Based on a sample of 51 research and development teams (R&D teams), the study of Kratzer, Leenders, and Van Engelen examines the effects of polarity on team creativity and attemps to explore situational conditions under which conflict potential is detrimental or beneficial to R&D team creativity. The results show that in the conceptualization phase polarity positively influences the creative performance of R&D teams, whereas later in the development cycle (with lower degrees of complexity) polarity negatively impacts the creative performance of R&D teams.

Click here to read the article

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...