Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

€ 80.000 voor onderzoek prof. Ruud Koning naar risicomanagement in de sport

28 april 2007
Prof Ruud Koning
Prof Ruud Koning

Hoogleraar Sporteconomie Ruud Koning neemt deel aan het meerjarige onderzoeksprogramma 'Sport: maatschappelijke ontwikkelingen, persoonlijke betekenissen', dat het WJH Mulierinstituut uitvoert in opdracht van het Ministerie van VWS.

Het Mulierinstituut voor sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek evalueert, onderzoekt en adviseert in opdracht van overheden en organisaties in sport. Het Mulier Instituut is gevestigd in Den Bosch. 

Prof. Koning zal zich bezighouden met het deelonderzoek 'Risicomanagement in de sport', waarvoor een budget is gereserveerd van € 20.000 per jaar, voor de periode 2007-2010. Een eerste onderwerp is onderzoek naar de belangrijkste risico's voor sportverenigingen, bijvoorbeeld grotere veranderingen in het aantal leden, kwaliteit en beschikbaarheid van vrijwilligers, etc. Voor dit onderzoek maakt hij gebruik van het 'verenigingspanel' van het WJH Mulierinstituut. Dit panel is een representatieve steekproef van sportverenigingen in Nederland.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...