Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

€ 150.000 voor onderzoek naar effect van individuele bedrijven op Europese economie

05 april 2007
Het GGDC ( Groningen Growth en Development Center ) van de economische faculteit heeft 150 duizend euro ontvangen van de EU voor een onderzoeksproject over de Europese kenniseconomie. Samen met 17 Europese partners onderzoekt het GGDC wat de drijvende krachten zijn achter de groei en concurrentiepositie van de Europese economie. De benadering van het vraagstuk is uniek: 'bottom-up', door gebruik te maken van gegevens van individuele bedrijven.
Dr. Lourens Broersma
Dr. Lourens Broersma

 

Onderzoeker dr. Lourens Broersma: "De gedachte is dat als je weet hoe individuele bedrijven omgaan met innovatie, concurrentiepositie en groei, dat dát de sleutel is tot het begrip van deze verschijnselen op regionaal, nationaal en uiteindelijk Europees niveau. Dit project maakt het voor ons mogelijk om de analyse op basis van databestanden voor bedrijfstakken -die de GGDC nu voor veel landen bijhoudt- uit te breiden naar analyse op basis van microbestanden. Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheid tot zogenaamde ‘remote access’ van microdatabestanden van het CBS, die kort geleden tot stand is gebracht in het kader van dit project. Uiteindelijk willen we meer begrip krijgen voor de impact van beleid op nationaal en Europees niveau, als we weten wat de invloed is op het gedrag van individuele bedrijven."

Aan het zogeheten Micro-Dyn project werken namens het GGDC mee: prof. dr. Bart van Ark (projectleider), dr. Marcel Timmer, dr. Lourens Broersma en drs Bas Rekveldt.

Het project heeft een duur van vier jaar.

 

Voor meer informatie: Dr. L. Broersma, tel. (050)363 70 53, e-mail l.broersma@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51

Meer nieuws