Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Emerald award voor prof. Van der Meer-Kooistra

30 maart 2007
Prof. Jeltje van der Meer-Kooistra
Prof. Jeltje van der Meer-Kooistra

Hoogleraar Financial Management Jeltje van der Meer-Kooistra van de Faculteit Bedrijfskunde heeft de jaarlijkse Emerald Award for Excellence gewonnen. Ze krijgt deze prijs voor een artikel dat zij samen met collega prof. Ed Vosselman (Nijmegen) publiceerde in het Journal of Accounting & Organizational Change. De award is ingesteld door uitgever Emerald, die meer internationale wetenschappelijke tijdschriften uitgeeft. Van der Meer en Vosselman krijgen de award in april uitgereikt.

 

De bekroonde paper gaat over 'interfirm transactional relationships'. "Vosselman en ik doen al geruime tijd gezamenlijk onderzoek op dit gebied", vertelt Van der Meer-Kooistra, "Dat wil zeggen dat we kijken naar langdurige samenwerkingsverbanden tussen onafhankelijke organisaties en hoe je die zo efficiënt mogelijk inricht en beheerst. Bij samenwerkingsverbanden kun je denken aan joint ventures, strategische allianties, uitbestedingen of gezamenlijke onderzoeksprojecten. De NAM heeft bijvoorbeeld een enorm uitbestedingsproject voor de renovatie en het onderhoud van alle gaswinningslocaties in Noord-Nederland. Wij doen dan onderzoek naar managementmethoden om zo'n project met veel partners te beheersen."

 

De hoogleraar is blij met de Emerald Award. "We hebben al veel meer gepubliceerd over 'transactional relationships' en behoren op ons vakgebied tot de voorhoede. Dit artikel is daar een voorbeeld van en de award een mooie erkenning."

 

Emerald Award for Excellence

Uitgever Emerald Group Publishing ( www.emeraldinsight.com ) heeft het Emerald Literati Network opgezet, dat voor de aangesloten tijdschriften de jaarlijkse Awards for Excellence organiseert. Het editorial team van elk tijdschrift draagt vervolgens de beste paper van de afgelopen jaargang voor.

 

-De titel van de paper is: Efficiency seeking behaviour in changing management control in interfirm transactional relationships: an extended transaction cost economics perspective (2006).

-Voor meer informatie: prof.dr. J. van der Meer-Kooistra, tel. (050)363 38 29, e-mail: j.van.der.meer-kooistra@rug.nl 

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws