Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Zelforganisatie gemodelleerd'

23 november 2006

Binnen een groep mensen die een taak uitvoeren, kan een vorm van zelforganisatie ontstaan. Een ordening zonder dat er een andere instantie is, die die ordening bepaalt. Deze ordeningsprocessen beschrijven voor een deel hoe een groep mensen haar eigen gedrag organiseert. Daarom vormen ze, aldus bedrijfskundig onderzoeker Kees Zoethout, een relevant bedrijfskundig onderzoeksobject.

K. Zoethout
K. Zoethout

Als onderzoeksmethode koos Zoethout voor de multi-agent benadering. De interactie van meerdere mensen (agents) in een team kan daarmee op relatief eenvoudige wijze worden gemodelleerd. Binnen de multi-agent benadering onderscheidt men twee stromingen; één die zich bezighoudt met de cognitieve kenmerken van mensen en één die zich vooral richt op de sociale interactie tussen de mensen. In het proefschrift wordt gepoogd beide stromingen te verenigen.

Curriculum vitae
Kees Zoethout studeerde psychologie in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Human Resource Management and Organizational Behaviour van SOM. Hij promoveert op 30 november 2006 (14.45 uur) tot doctor in de bedrijfskunde bij prof.dr. H.B.M. Molleman. De titel van het proefschrift luidt: Self-organising processes of task allocation. A multi-agent simulation study. Zoethout is universitair docent bedrijfskunde. 

Informatie
K. Zoethout, tel. (050)363 26 48, e-mail: k.zoethout@rug.nl (werk)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...