Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Promotie: 'Zelforganisatie gemodelleerd'

23 november 2006

Binnen een groep mensen die een taak uitvoeren, kan een vorm van zelforganisatie ontstaan. Een ordening zonder dat er een andere instantie is, die die ordening bepaalt. Deze ordeningsprocessen beschrijven voor een deel hoe een groep mensen haar eigen gedrag organiseert. Daarom vormen ze, aldus bedrijfskundig onderzoeker Kees Zoethout, een relevant bedrijfskundig onderzoeksobject.

K. Zoethout
K. Zoethout

Als onderzoeksmethode koos Zoethout voor de multi-agent benadering. De interactie van meerdere mensen (agents) in een team kan daarmee op relatief eenvoudige wijze worden gemodelleerd. Binnen de multi-agent benadering onderscheidt men twee stromingen; één die zich bezighoudt met de cognitieve kenmerken van mensen en één die zich vooral richt op de sociale interactie tussen de mensen. In het proefschrift wordt gepoogd beide stromingen te verenigen.

Curriculum vitae
Kees Zoethout studeerde psychologie in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Human Resource Management and Organizational Behaviour van SOM. Hij promoveert op 30 november 2006 (14.45 uur) tot doctor in de bedrijfskunde bij prof.dr. H.B.M. Molleman. De titel van het proefschrift luidt: Self-organising processes of task allocation. A multi-agent simulation study. Zoethout is universitair docent bedrijfskunde. 

Informatie
K. Zoethout, tel. (050)363 26 48, e-mail: k.zoethout@rug.nl (werk)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...