Groningse Bedrijfskundeopleidingen positief beoordeeld
De QANU, een onafhankelijke organisatie voor de beoordeling van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, heeft in het voorjaar van 2006 alle Bachelor- en Masteropleidingen van de Faculteit Bedrijfskunde beoordeeld.
De commissie die de beoordeling namens de QANU uitvoerde, heeft vorige week haar eindrapportage afgerond. De commissie is zeer tevreden over de kwaliteit van de opleidingen. Dit geldt zowel voor de inhoud van de opleidingen als voor de studentenvoorzieningen en de eigen kwaliteitsbewaking. Met deze positieve uitslag ziet de Faculteit haar talrijke inspanningen voor verbetering van de afgelopen jaren beloond.
In maart heeft de visitatiecommissie gesprekken gehad met een delegatie van de faculteit, bestaande uit vertegenwoordigers van opleidingscommissies en -directeuren, docenten, studenten, faculteitsbestuur en de afdeling kwaliteitszorg. Daarnaast heeft de commissie zelfstudierapporten van de faculteit getoetst. Het eindoordeel is positief voor alle opleidingen: de Bacheloropleidingen Bedrijfskunde, Technologiemanagement en de specialisatie International Business & Management, en de Masteropleidingen Business Administration, Human Resource Management, International Business & Management en Technology Management.
Interactie met onderzoek
De visitatiecommissie is zeer te spreken over onder andere de overeenstemming tussen de eindtermen van de opleidingen en de internationale ontwikkelingen binnen het vakgebied, de interactie tussen onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, de interne kwaliteitszorg en een studie-onderdeel als de bachelor thesis.
Voorzieningen positief beoordeeld
De grootscheepse renovatie van de onderwijsruimten die aan de gang is, kent tevens veel waardering bij de visitatiecommissie. Ook over de voorzieningen op het gebied van studiebegeleiding en informatievoorziening is de commissie positief.
Laatst gewijzigd: | 19 mei 2022 13:41 |
Meer nieuws
-
23 juni 2025
‘Onderwijs staat centraal in mijn loopbaan’ - hoe het Erkennen & Waarderen-programma ruimte geeft aan onderwijstalent
Voor Evelien Croonen, Universitair Docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, betekent het landelijke programma Erkennen & Waarderen een belangrijke verschuiving. Niet alleen onderzoek telt mee voor een loopbaanstap, ook onderwijskwaliteit...
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
08 mei 2025
6 miljoen euro voor grootschalig noordelijk project voor duurzame gezondheidszorg: Care2Change
Care2Change. Een groot consortium met zo'n beetje alle noordelijke ziekenhuizen, lokale overheden, kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool en een aantal zorgbedrijven gaat samenwerken in een project over duurzame...