Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse Bedrijfskundeopleidingen positief beoordeeld

14 september 2006

De QANU, een onafhankelijke organisatie voor de beoordeling van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, heeft in het voorjaar van 2006 alle Bachelor- en Masteropleidingen van de Faculteit Bedrijfskunde beoordeeld.

De commissie die de beoordeling namens de QANU uitvoerde, heeft vorige week haar eindrapportage afgerond. De commissie is zeer tevreden over de kwaliteit van de opleidingen. Dit geldt zowel voor de inhoud van de opleidingen als voor de studentenvoorzieningen en de eigen kwaliteitsbewaking. Met deze positieve uitslag ziet de Faculteit haar talrijke  inspanningen voor verbetering van de afgelopen jaren beloond.

In maart heeft de visitatiecommissie gesprekken gehad met een delegatie van de faculteit, bestaande uit vertegenwoordigers van opleidingscommissies en -directeuren, docenten, studenten, faculteitsbestuur en de afdeling kwaliteitszorg. Daarnaast heeft de commissie zelfstudierapporten van de faculteit getoetst. Het eindoordeel is positief voor alle opleidingen: de Bacheloropleidingen Bedrijfskunde, Technologiemanagement en de specialisatie International Business & Management, en de Masteropleidingen Business Administration, Human Resource Management, International Business & Management en Technology Management.

Interactie met onderzoek
De visitatiecommissie is zeer te spreken over onder andere de overeenstemming tussen de eindtermen van de opleidingen en de internationale ontwikkelingen binnen het vakgebied, de interactie tussen onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, de interne kwaliteitszorg en een studie-onderdeel als de bachelor thesis.

Voorzieningen positief beoordeeld
De grootscheepse renovatie van de onderwijsruimten die aan de gang is, kent tevens veel waardering bij de visitatiecommissie. Ook over de voorzieningen op het gebied van studiebegeleiding en informatievoorziening is de commissie positief.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Tweede GDBC-event in DOT: komt u ook?

  Op dinsdag 13 november vindt het tweede event van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) plaats. Na de geslaagde opening op 3 april, heeft GDBC wederom een inspirerend programma voor u opgesteld. We nodigen u graag uit in DOT Groningen om de...