Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van-der-Zwaan Award uitgereikt aan Herman Balsters

15 juni 2006

Dr. Herman Balsters , UHD Bestuurlijke Informatiekunde, heeft op 15 juni de Van-der-Zwaan Award overhandigd gekregen van Bedrijfskunde decaan Henk Sol. Deze Award van € 2.500,- wordt jaarlijks toegekend aan een medewerker voor het beste voorstel voor een internationaal bezoek, met toegevoegde waarde voor de Faculteit Bedrijfskunde en de betreffende medewerker. De Award is vernoemd naar voormalig decaan en hoogleraar Ad van der Zwaan.

Herman Balsters ontvangt de Van-der-Zwaan Award 2006
Herman Balsters ontvangt de Van-der-Zwaan Award 2006

Balsters zal de komende vier weken een bezoek brengen aan de Neumont University in Salt Lake City, om zijn expertise op het gebied van de integratie van informatie en informatiesystemen verder te ontwikkelen.

Triester gesteld
"Als informatieanalist vervul je veelal een spilfunctie", zegt Balsters, "Waarbij je zowel communiceert met de domein expert (iemand met kennis over de organisatie) als met de softwareontwikkelaar (die het systeem werkelijk ontwerpt en implementeert). Voor de communicatie met de softwareontwerper zijn talloze goede systemen beschikbaar, maar met de communicatie tussen informatieanalist en domein expert is het veel triester gesteld. Sinds kort is de Amerikaanse onderzoeksgroep OMG (Object Management Group) echter bezig met het verbeteren van de kwaliteit van deze communicatie."
OMG ontwikkelt daartoe een modelleringstaal, SVBR (Semantics for Business Vocabulay and Business Rules). Balsters wil zijn eigen onderzoek laten aansluiten op deze nieuwe ontwikkelingen, die waarschijnlijk grootschalige internationale navolging zullen krijgen.

Van-der-Zwaan Award 2006
Van-der-Zwaan Award 2006

Inbreng
Balsters: "Ik ga onderzoek doen samen met Professor Halpin, oprichter van het bedrijf Visio, werkzaam geweest bij Microsoft als hoofdstrateeg van de sectie Databases en momenteel directeur van de afdeling Informatie-modellering van de Neumont University. Mijn inbreng daarin is vooral mijn expertise op het gebied van modelleringstalen en gereedschappen ten behoeve van informatieanalyse."

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...