Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Van-der-Zwaan Award uitgereikt aan Herman Balsters

15 juni 2006

Dr. Herman Balsters , UHD Bestuurlijke Informatiekunde, heeft op 15 juni de Van-der-Zwaan Award overhandigd gekregen van Bedrijfskunde decaan Henk Sol. Deze Award van € 2.500,- wordt jaarlijks toegekend aan een medewerker voor het beste voorstel voor een internationaal bezoek, met toegevoegde waarde voor de Faculteit Bedrijfskunde en de betreffende medewerker. De Award is vernoemd naar voormalig decaan en hoogleraar Ad van der Zwaan.

Balsters zal de komende vier weken een bezoek brengen aan de Neumont University in Salt Lake City, om zijn expertise op het gebied van de integratie van informatie en informatiesystemen verder te ontwikkelen.

Triester gesteld
"Als informatieanalist vervul je veelal een spilfunctie", zegt Balsters, "Waarbij je zowel communiceert met de domein expert (iemand met kennis over de organisatie) als met de softwareontwikkelaar (die het systeem werkelijk ontwerpt en implementeert). Voor de communicatie met de softwareontwerper zijn talloze goede systemen beschikbaar, maar met de communicatie tussen informatieanalist en domein expert is het veel triester gesteld. Sinds kort is de Amerikaanse onderzoeksgroep OMG (Object Management Group) echter bezig met het verbeteren van de kwaliteit van deze communicatie."
OMG ontwikkelt daartoe een modelleringstaal, SVBR (Semantics for Business Vocabulay and Business Rules). Balsters wil zijn eigen onderzoek laten aansluiten op deze nieuwe ontwikkelingen, die waarschijnlijk grootschalige internationale navolging zullen krijgen.

Inbreng
Balsters: "Ik ga onderzoek doen samen met Professor Halpin, oprichter van het bedrijf Visio, werkzaam geweest bij Microsoft als hoofdstrateeg van de sectie Databases en momenteel directeur van de afdeling Informatie-modellering van de Neumont University. Mijn inbreng daarin is vooral mijn expertise op het gebied van modelleringstalen en gereedschappen ten behoeve van informatieanalyse."

Laatst gewijzigd:01 maart 2019 12:55

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...