Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Kwaliteit- en veiligheidsbewaking garnalenindustrie'

12 juni 2006

Consumenten en overheden eisen veilig voedsel. Een eis die zich bij iedere stap in de voedselketen laat voelen; van de toelevering van grondstoffen tot de voedselproductie zelf. Voor alle segmenten in de voedselindustrie zijn daarom certificeringsprogramma’s ontwikkeld. Het niet hebben van zo’n systeem vormt steeds vaker een belemmering om toegang te krijgen tot de exportmarkt. Het onderzoek van Võ thi Thanh Lôc gaat over het Supply Chain Quality Management in de garnalenvisserij en de garnalenverwerkende industrie in de Mekong-delta in Vietnam. Vanuit een technologisch-managerial benadering is een raamwerk ontwikkeld met maatregelen om de kwaliteit en veiligheid van garnalen te verbeteren tijdens de inkoop (kwaliteitscertificering voor toeleveranciers en partners); op bedrijfsniveau (inzet en uitvoering van kwaliteitsprotocollen) en tijdens de distributie (nadruk op protocollen voor opslag en transport).

Curriculum vitae
Võ thi Thanh Lôc ( Vietnam , 1963) studeerde Management aan het Asian Institute of Technology ( Thailand ). Het onderzoek werd uitgevoerd in Groningen en bij de School of Economics and Business Administration van de Can Tho University (Vietnam), waar Võ thi Thanh Lôc als docent en onderzoeker aan verbonden is.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws