Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Executive Master of Finance and Control ('PDCO') positief beoordeeld door accreditatieorgaan

29 mei 2006

De post-initiële opleiding Executive Master of Finance and Control is eind 2005 gevisiteerd door de NVAO, de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie voor hoger onderwijs. Het eindoordeel van de NVAO is bijzonder positief. De Groningse opleiding scoort op alle onderdelen voldoende en kreeg een compliment van de commissie voor de kwaliteitsbewaking die begin dit jaar is ingevoerd. Het is de eerste keer dat de opleiding is beoordeeld. 

EMFC is voortaan de naam die de postdoctorale controllersopleidingen landelijk voeren.

De NVAO beoordeelt de opleiding als een controllersopleiding ‘klassieke stijl’, met accenten op management control en management accounting. Het grote aantal vakken in het curriculum (17) biedt de student een brede basis voor zijn dagelijkse beroepsbeoefening. Vooral de vakken multicultureel management en beslissingscalculaties werden door de accreditatiecommissie ‘in het oog springend’ genoemd. Ook stelt de commissie vast dat de eindkwalificaties van de opleiding goed aansluiten bij dat wat in het beroepsveld wordt verlangd.

Compliment
De commissie is verder lovend over de eigen doelen van de opleiding op het gebied van kwaliteit, zij stelt dan ook: ‘De instelling verdient een compliment voor het uitgewerkte systeem van kwaliteitsbewaking dat met ingang van 1 januari 2006 operationeel gaat worden’. Het inmiddels geïmplementeerde systeem voldoet goed en garandeert een constant kwaliteitsniveau aan zittende en nieuw te werven studenten.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...