Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Executive Master of Finance and Control ('PDCO') positief beoordeeld door accreditatieorgaan

29 mei 2006

De post-initiële opleiding Executive Master of Finance and Control is eind 2005 gevisiteerd door de NVAO, de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie voor hoger onderwijs. Het eindoordeel van de NVAO is bijzonder positief. De Groningse opleiding scoort op alle onderdelen voldoende en kreeg een compliment van de commissie voor de kwaliteitsbewaking die begin dit jaar is ingevoerd. Het is de eerste keer dat de opleiding is beoordeeld. 

EMFC is voortaan de naam die de postdoctorale controllersopleidingen landelijk voeren.

De NVAO beoordeelt de opleiding als een controllersopleiding ‘klassieke stijl’, met accenten op management control en management accounting. Het grote aantal vakken in het curriculum (17) biedt de student een brede basis voor zijn dagelijkse beroepsbeoefening. Vooral de vakken multicultureel management en beslissingscalculaties werden door de accreditatiecommissie ‘in het oog springend’ genoemd. Ook stelt de commissie vast dat de eindkwalificaties van de opleiding goed aansluiten bij dat wat in het beroepsveld wordt verlangd.

Compliment
De commissie is verder lovend over de eigen doelen van de opleiding op het gebied van kwaliteit, zij stelt dan ook: ‘De instelling verdient een compliment voor het uitgewerkte systeem van kwaliteitsbewaking dat met ingang van 1 januari 2006 operationeel gaat worden’. Het inmiddels geïmplementeerde systeem voldoet goed en garandeert een constant kwaliteitsniveau aan zittende en nieuw te werven studenten.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...