Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Nieuwe samenwerkingen met Indiase universiteiten

20 april 2006

Een universitaire delegatie met Padma Rao Sahib en Tom Wansbeek heeft in India verschillende universiteiten bezocht en samenwerkingen bezegeld en voorbereid op het gebied van uitwisselingen van studenten en staf.

Met deAmrita School of Business in het zuiden van India tekende Wansbeek namens de faculteiten Economie en Bedrijfskunde een Memorandum of Understanding (MoU) voor concrete samenwerking op facultair niveau. De overeenkomst meldt dat: "This agreement is to provide for the exchange of staff, scholars, students, academic information and materials in the belief that the research and educational processes of both parties would be enhanced and that mutual understanding between their respective staff, scholars and students would be increased by the establishment of such exchange programmes."

De delegatie, waaronder ook Xuefei Cao van het Bureau Internationale Samenwerking van de RUG, heeft nog een viertal andere universiteiten bezocht: de Jawaharlal Nehru University, de University of Delhi, de University of Madras en het Indian Institute of Technology Madras. Deze instellingen hebben alvast geuit dat Groningse studenten zeer welkom zijn en daarnaast is met hen afgesproken om binnenkort tot een MoU te komen waarin in ieder geval wordt geregeld dat studenten (wederzijds vrijgesteld van collegegelden) uitwisselingen kunnen aangaan en dat Indiase studenten kunnen promoveren in Groningen, mede op basis van Bernoullibeurzen.


Met een bezoek aan de Nederlandse ambassade in New Delhi en in een gesprek met de Secretary voor hoger onderwijs in Tamil Nadu, hebben Wansbeek en Rao Sahib overzicht gekregen over de actuele situatie van het Indiase universitaire systeem. In deze gesprekken en in een vergadering van ongeveer 20 studenten uit Amrita is duidelijk geworden dat Indiase studenten nog niet zoveel over Nederland en het Nederlandse universitaire systeem weten. Met name dat ze hier in het Engels kunnen studeren. De verwachting is dan ook dat er een grote groep potentiële studenten te werven is in India.

Laatst gewijzigd:04 maart 2019 12:48

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...