Nieuwe samenwerkingen met Indiase universiteiten

20 april 2006

Een universitaire delegatie met Padma Rao Sahib en Tom Wansbeek heeft in India verschillende universiteiten bezocht en samenwerkingen bezegeld en voorbereid op het gebied van uitwisselingen van studenten en staf.

De Groningse delegatie wordt in Amrita verwelkomd met een persoonlijk bord

Met deAmrita School of Business in het zuiden van India tekende Wansbeek namens de faculteiten Economie en Bedrijfskunde een Memorandum of Understanding (MoU) voor concrete samenwerking op facultair niveau. De overeenkomst meldt dat: "This agreement is to provide for the exchange of staff, scholars, students, academic information and materials in the belief that the research and educational processes of both parties would be enhanced and that mutual understanding between their respective staff, scholars and students would be increased by the establishment of such exchange programmes."

Prof. V.S. Somanath van Amrita School of Business en Tom Wansbeek bezegelen het Memorandum of Understanding

De delegatie, waaronder ook Xuefei Cao van het Bureau Internationale Samenwerking van de RUG, heeft nog een viertal andere universiteiten bezocht: de Jawaharlal Nehru University, de University of Delhi, de University of Madras en het Indian Institute of Technology Madras. Deze instellingen hebben alvast geuit dat Groningse studenten zeer welkom zijn en daarnaast is met hen afgesproken om binnenkort tot een MoU te komen waarin in ieder geval wordt geregeld dat studenten (wederzijds vrijgesteld van collegegelden) uitwisselingen kunnen aangaan en dat Indiase studenten kunnen promoveren in Groningen, mede op basis van Bernoullibeurzen.

Met een bezoek aan de Nederlandse ambassade in New Delhi en in een gesprek met de Secretary voor hoger onderwijs in Tamil Nadu, hebben Wansbeek en Rao Sahib overzicht gekregen over de actuele situatie van het Indiase universitaire systeem. In deze gesprekken en in een vergadering van ongeveer 20 studenten uit Amrita is duidelijk geworden dat Indiase studenten nog niet zoveel over Nederland en het Nederlandse universitaire systeem weten. Met name dat ze hier in het Engels kunnen studeren. De verwachting is dan ook dat er een grote groep potentiële studenten te werven is in India.

Amrita School of Business
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50