Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scriptieprijs voor bedrijfskundestudent Jeffrey Paays

06 april 2006

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen heeft bedrijfskundestudent Jeffrey Paays verkozen tot winnaar van de Nederlandse Gasindustrie Prijs in de categorie Maatschappelijke Verantwoordelijkheid. De prijs wordt vandaag uitgereikt in Arnhem door drs. G.H.B. Verberg, voorzitter Stichting World Gas Conference 2006 en president International Gas Union.

Jeffrey Paays krijgt de prijs uitgereikt
Jeffrey Paays krijgt de prijs uitgereikt

Paays dingt als winnaar mee naar de IGU Graduate Thesis Prize 2006, die in juni tijdens de wereldgasconferentie wordt uitgereikt.

Jeffrey Paays schreef zijn scriptie Haalbaarheidsonderzoek naar een een pyrolysefabriek in de provincie Groningen onder begeleiding van de docenten Westerman en Yepma. De jury -bestaade uit leden van de KHMW- prijst het maatschappelijk belang van Paays’ scriptie, omdat de kennis bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame en schone energiebronnen, zoals bio-olie dat CO2 neutraal is en het broeikaseffect niet vergroot.

Concurrentievoordelen van pyrolyse
De student deed in opdracht van Bio-olie Nederland onderzoek naar de economische haalbaarheid van een pyrolysefabriek. Pyrolyse is een methode om biomassa (houtachtige stoffen) om te zetten in bio-olie. Het is een innovatieve methode om uit houtafval, sloophout en bijvoorbeeld suikerbietenpulp bio-olie te verkrijgen. Hij paste in zijn onderzoek verschillende scenario’s toe voor bijvoorbeeld de prijsontwikkeling van aardgas en groene stroom. Paays concludeert dat deze methode concurrentievoordelen heeft ten opzichte van andere methoden. Zo zou de productie zonder milieusubsidie (MEP-subsidie) rendabel kunnen zijn.

Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, is het oudste "Geleerde Genootschap" in Nederland (1752), en heeft als doel het bevorderen van de wetenschap. De Nederlandse Gasindustrie Prijzen zijn ter beschikking gesteld door KVGN (Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland), EnergieNed en de Gasunie ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de International Gas Union en de daaraan verbonden wereldgasconferentie in juni te Amsterdam. Voor de prijs hebben universiteiten studenten voorgedragen.
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 17 augustus 2018

  Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig

  Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen...