Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Scriptieprijs voor bedrijfskundestudent Jeffrey Paays

06 april 2006

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen heeft bedrijfskundestudent Jeffrey Paays verkozen tot winnaar van de Nederlandse Gasindustrie Prijs in de categorie Maatschappelijke Verantwoordelijkheid. De prijs wordt vandaag uitgereikt in Arnhem door drs. G.H.B. Verberg, voorzitter Stichting World Gas Conference 2006 en president International Gas Union.

Paays dingt als winnaar mee naar de IGU Graduate Thesis Prize 2006, die in juni tijdens de wereldgasconferentie wordt uitgereikt.

Jeffrey Paays schreef zijn scriptie Haalbaarheidsonderzoek naar een een pyrolysefabriek in de provincie Groningen onder begeleiding van de docenten Westerman en Yepma. De jury -bestaade uit leden van de KHMW- prijst het maatschappelijk belang van Paays’ scriptie, omdat de kennis bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame en schone energiebronnen, zoals bio-olie dat CO2 neutraal is en het broeikaseffect niet vergroot.

Concurrentievoordelen van pyrolyse
De student deed in opdracht van Bio-olie Nederland onderzoek naar de economische haalbaarheid van een pyrolysefabriek. Pyrolyse is een methode om biomassa (houtachtige stoffen) om te zetten in bio-olie. Het is een innovatieve methode om uit houtafval, sloophout en bijvoorbeeld suikerbietenpulp bio-olie te verkrijgen. Hij paste in zijn onderzoek verschillende scenario’s toe voor bijvoorbeeld de prijsontwikkeling van aardgas en groene stroom. Paays concludeert dat deze methode concurrentievoordelen heeft ten opzichte van andere methoden. Zo zou de productie zonder milieusubsidie (MEP-subsidie) rendabel kunnen zijn.

Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, is het oudste "Geleerde Genootschap" in Nederland (1752), en heeft als doel het bevorderen van de wetenschap. De Nederlandse Gasindustrie Prijzen zijn ter beschikking gesteld door KVGN (Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland), EnergieNed en de Gasunie ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de International Gas Union en de daaraan verbonden wereldgasconferentie in juni te Amsterdam. Voor de prijs hebben universiteiten studenten voorgedragen.
Laatst gewijzigd:02 april 2024 11:18

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...