Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

HPC/V op ICT EXPO NOORD

23 november 2004

Op woensdag 15 december 2004 wordt ICT EXPO NOORD in de Martiniplaza gehouden op initiatief van de NOM. Tijdens dit evenement worden de zakelijke mogelijkheden van Noord-Nederland op het gebied van ICT gepresenteerd. Trends en innovaties binnen een aantal noordelijke sectoren en thema’s staan centraal.

Dr. Rob de Bruin van het HPC&Vzal tijdens ICT EXPO NOORD een workshop geven, hieronder een samenvatting.

“Noord-Nederland biedt een grote verscheidenheid aan innovatieve diensten en producten op het gebied van 3D en Virtual Reality. In deze workshop worden de meest aansprekende voorbeelden gepresenteerd: van een virtuele vlucht over de Blauwe Stad, een werkelijk fysiek interactief 3D spel tot een kijkje in het menselijk lichaam door middel van een 3D visualisatie van mri- en ct-scans.”

 

Op de demovloer van de Martiniplaza geeft het HPC&V een demonstratie in het Mobiel Virtual Reality theater, waarin via een geavanceerde 3D projectiemethode en gepolariseerde brillen diepte waargenomen kan worden. Architectuurvisualisaties komen tot leven in drie dimensies. Toeschouwers kunnen alvast door een toekomstig gebouw heen lopen en zelf wijzigingen aanbrengen in het ontwerp of de inrichting met de interactieve Virtual Office Designer, een eigen product van het HPC/V.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...