Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

HPC/V op ICT EXPO NOORD

23 november 2004

Op woensdag 15 december 2004 wordt ICT EXPO NOORD in de Martiniplaza gehouden op initiatief van de NOM. Tijdens dit evenement worden de zakelijke mogelijkheden van Noord-Nederland op het gebied van ICT gepresenteerd. Trends en innovaties binnen een aantal noordelijke sectoren en thema’s staan centraal.

Dr. Rob de Bruin van het HPC&Vzal tijdens ICT EXPO NOORD een workshop geven, hieronder een samenvatting.

“Noord-Nederland biedt een grote verscheidenheid aan innovatieve diensten en producten op het gebied van 3D en Virtual Reality. In deze workshop worden de meest aansprekende voorbeelden gepresenteerd: van een virtuele vlucht over de Blauwe Stad, een werkelijk fysiek interactief 3D spel tot een kijkje in het menselijk lichaam door middel van een 3D visualisatie van mri- en ct-scans.”

 

Op de demovloer van de Martiniplaza geeft het HPC&V een demonstratie in het Mobiel Virtual Reality theater, waarin via een geavanceerde 3D projectiemethode en gepolariseerde brillen diepte waargenomen kan worden. Architectuurvisualisaties komen tot leven in drie dimensies. Toeschouwers kunnen alvast door een toekomstig gebouw heen lopen en zelf wijzigingen aanbrengen in het ontwerp of de inrichting met de interactieve Virtual Office Designer, een eigen product van het HPC/V.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.