Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie Arnold Meijster op 5 maart 2004

04 maart 2004

 

 

Promotie Arnold Meijster op 5 maart 2004 

 

Op 5 maart 2004 om 14.45 uur promoveert HPC&V medewerker Arnold Meijster op het onderwerp Efficient Sequential and Parallel Algorithms for Morphological Image Processing.

Hier zijn enkele foto's van zijn praatje voor collega's over zijn proefschrift.

 

Samenvatting

Het onderwerp van dit proefschrift is efficiente algoritmen voor morfologische beeldverwerking. Ieder hoofdstuk behandelt een algoritme uit de specialisatie richting "mathematische morfologie" van de digitale beeldverwerking. Er worden overzichten gegeven van reeds bestaande algoritmen. Tevens worden nieuwe algoritmen of verbeteringen van reeds bestaande algoritmen geintroduceerd. In de meeste hoofdstukken ligt de nadruk op het ontwerp en de implementatie van parallelle algoritmen voor executie op moderne supercomputers. De interesse voor parallelle algoritmen wordt met name gevoed door de toenemende vraag naar snelle algoritmen voor real-time beeldverwerkingstaken en de verwerking van drie- dimensionale volume data. Parallelle algoritmen voor de verwerking van 3D volume data zijn met name interessant in de medische beeldverwerking, waar het gebruik van grote MRI en CT volumes tegenwoordig de dagelijkse praktijk is.

Probleemstelling

Het proefschrift behandelt de vraag hoe efficiente algoritmen te schrijven voor digitale beeldverwerkingstaken door sequentiele computers (zoals PC's) en parallelle supercomputers. De behandelde algoritmen stammen uit een specialisatieveld van de beeldverwerking, genaamd mathematische morfologie, die zich bezig houd met niet-lineaire filters voor de herkenning van vorm en struktuur in digitale beelden, zoals bijvoorbeeld de herkenning van bloedvaten, botweefsel en andere strukturen in MRI- en CT-scans. 

 

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws