Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMasterFacultaire Minoren

Minor Mediastudies

De track Journalistiek is grotendeels Engelstalig met Nederlandstalige vaardighedencolleges.

De track Journalism is Engelstalig

Welke rol speelt journalistiek in de samenleving? Wat zijn de professionele normen, hoe werken journalisten en welke soort verhalen produceren ze? In hoeverre verandert de journalistieke praktijk in ons huidige digitale tijdperk?

J ournalistiek heeft een centrale rol bij het verzamelen en verspreiden van betrouwbare nieuwswaardige informatie over de samenleving. Deze minor biedt een introductie op de ideeën en debatten over de maatschappelijke rollen en de professionele praktijk van de journalistiek, en relateert deze aan de bredere politieke en economische context waarin journalisten opereren. Het onderzoekt gevestigde ideeën over journalistiek om te zien of en hoe deze stand houden in onze digitale samenleving van de 21e eeuw. Bovendien leert deze minor je de fundamentele professionele vaardigheden om verschillende journalistieke verhalen te kunnen maken.

Bekijk het programma van de Facultaire Minor Mediastudies: Journalistiek (Voornamelijk Engelstalig met Nederlandstalige vaardighedencolleges) en Journalism (Engelstalig)

Deze Facultaire Minor van 30 ECTS is een voorwaarde voor toelating tot de selectieprocedure van de mastertracks Journalistiek en Journalism van de masteropleiding Mediastudies voor alle studenten met een BA- diploma van de Faculteit der Letteren.

Laatst gewijzigd:30 oktober 2018 16:43
printView this page in: English