Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI Nieuws

RUG-eredoctoraat voor Kate Crawford

07 mei 2024

De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei 2024 om 15.00 uur vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. De ontvangers zijn meteoroloog Gerrit Hiemstra; directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Tedros Ghebreyesus; econoom Mariana Mazzucato en kunstmatige intelligentie-onderzoeker Kate Crawford.

De uitreiking van de eredoctoraten is onderdeel van het 410-jarige bestaan van de RUG, dat van 21 tot en met 25 mei wordt gevierd met een lustrumfeest vol activiteiten. De eredoctoraten zijn geselecteerd op basis van vier belangrijke RUG-thema’s: energie, digitalisering, duurzaamheid en publieke gezondheid.

Kate Crawford

Dr. Kate Crawford ontvangt een eredoctoraat vanwege haar uitzonderlijke werk als onderzoeker op het gebied van sociale verandering en mediatechnologie, specifiek op het gebied van kunstmatige intelligentie en de impact daarvan. Crawford is verbonden aan de University of Southern California. Haar onderzoek verschijnt in toonaangevende vakbladen. Ook schreef ze onder meer voor The New York Times.

Lees hier het artikel met alle vier eredoctoraten.

Laatst gewijzigd:07 mei 2024 13:55
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...