Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI Nieuws

Jantina Tammes School pakt uit tijdens opening House of Connections

24 juni 2023

Gedurende de openingsweek van de nieuwste vestiging van de Rijksuniversiteit Groningen, het House of Connections aan de Grote Markt, pakte de Jantina Tammes School of Digital Soeciety, Technology and AI uit met maar liefst drie evenementen op 22 juni.

Het House of Connections wordt de plek waar universiteit, stad, regio en alles daarbuiten samenwerken aan grote maatschappelijke vraagstukken.

Data autonomy, let’s do it

's Ochtends vond in samenwerking met het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) de lancering plaats van het project 'Data Autonomy, let's do it!'. Tijdens dit evenement gingen aanwezigen van allerlei stakeholdergroepen van de Rijksuniversiteit Groningen, maar ook regionale en nationale stakeholders uit het bedrijfsleven en de overheid een actieve dialoog aan over de betekenis en het belang van data-autonomie.

Lees hier de blog 'Data Autonomy: Let's do it!' – A summary of the Launch event of the Data Autonomy Project, door Oskar J. Gstrein.

Research meets society

In de namiddag presenteerde de Jantina Tammes School 'Research meets Society', met autonoom rijden als centraal thema. Door middel van presentaties en een paneldiscussie probeerden we antwoorden te krijgen op deze drie vragen: Waarom zou de maatschappij autonoom rijden willen? Waarom zouden we dit in Noord-Nederland bespreken? Waarom de Jantina Tammes School erbij betrekken?

Ook werd het winnende RUG-team van de RDW Self Driving Challenge gehuldigd. De zelfrijdende kart van de RDW was aanwezig om het publiek een actueel inzicht te geven in de technologie die door de studenten is ontwikkeld.

JTS Early Career Researcher Prize

Het avondprogramma begon met een 'Digitized Tasting Menu', waar gasten verschillende digitale items konden bekijken en uitproberen. Het programma voorzag in een zomers diner, met aan elke tafel een gastheer die een specifiek thema aansneed.

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de JTS Early Career Researcher Prize, nadat de vijf kandidaten hun pitches hadden gegeven. Dit werd gevierd met een toast en een dessertbuffet.

Laatst gewijzigd:07 juli 2023 17:20
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...