Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Renovatie Duisenbergvijver van start

30 maart 2020

De renovatie van de Duisenbergvijver op de Zernike Campus Groningen is van start gegaan. De kade wordt vervangen door vlonders op het water en aan de noordzijde wordt een brede trap naar het water gemaakt. Een heerlijk plekje om straks aan het water te zitten.

De werkzaamheden bestaan tot de zomervakantie uit het plaatsen van nieuwe damwanden. Daarna wordt het houtwerk voor de vlonders geplaatst. Als alle werkzaamheden volgens planning blijven verlopen is de renovatie van de vijver eind 2020 gereed.

Impact op de omgeving

Op enkele locaties rondom de vijver worden onderzoeken uitgevoerd die gevoelig kunnen zijn voor trillingen door de werkzaamheden. Daarom is er twee weken geleden een proef gedaan met het plaatsen van een aantal damwandprofielen in de vijver. Zo konden de onderzoekers het effect van de trillingen meten. Gelukkig viel dat allemaal reuze mee en leidt het plaatsen van de damwand niet tot verstoring van bedrijfsprocessen. Zeker nu het overgrote deel van de activiteiten op de campus stil is komen te liggen in verband met corona.

Werkzaamheden Zernikeplein

Deze week starten ook de voorbereidende werkzaamheden op het Zernikeplein. De bocht ter hoogte van het Willem Alexander sportcentrum wordt verruimd en de bushalte van het Zernikeplein schuift een stukje op. Er wordt een tijdelijke bushalte geplaatst en het voetpad wordt hierop aangesloten. Daarna start het verleggen van de kabels en leidingen en vervallen de oude voetpaden. Tijdens deze werkzaamheden worden voetgangers kort omgeleid over de tijdelijke voetpaden.

NB: Er zijn - vanwege het coronavirus - maatregelen getroffen zodat de werkzaamheden rondom het project Upgrade Zernikelaan kunnen doorgaan.

Laatst gewijzigd:30 maart 2020 12:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...