Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieOnderwijsCoachwerkplaatsIk ben op zoek naar een coach

Ik ben op zoek naar een coach

Het coachtraject

De Coachwerkplaats is een plek waar jij, als psychologiestudent tijdens je studie of studentassistentschap, of als medewerker bij Psychologie, begeleid kunt worden door coaches die een coachcertificaat behaald hebben.

Het uitgangspunt is dat je door middel van individuele begeleiding zelf nieuwe inzichten krijgt waardoor je nieuwe en betere keuzes kunt maken, minder stress ervaart en beter kunt functioneren in je studie of werk. Voorbeelden van coachingsvragen zijn:

  • Voel je hoge werkdruk in je studie?
  • Vraag je je af of de studie psychologie wel de goede keuze was?
  • Wil je beter worden in het plannen van je studiegedrag?
  • Wil je graag hoge(re) cijfers halen?
  • Heb je een sterke neiging om het studeren uit te stellen?
  • Loop je risico om het bindend studieadvies niet te halen?
  • Vind je het lastig je plek te vinden tussen je medestudenten?
  • Wil je productiever gaan (af)studeren?

Herken jij je in één van deze vragen of heb je een andere coachingsvraag, meld je dan aan. Nadat je je aangemeld hebt zal een coach aan jou toegewezen worden. Je zult worden benaderd door deze coach voor een oriënterend gesprek. Hierna kan je beslissen of je door wilt gaan met de coaching.

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 5 bijeenkomsten van ongeveer een uur.

De coaching is kosteloos, aangezien de coachwerkplaats een project van de opleiding Psychologie is, waarin de coaches hun ervaring kunnen uitbreiden. Als bewijs van het gevolgde coachtraject kun je na afronding van het traject een verklaring hiervan aanvragen.

Voorwaarden

Er wordt van je verwacht dat je actief meedoet aan je ontwikkelingsproces en met een open houding in het traject staat; je blijft zelf verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling. Onderdeel van coaching is reflecteren over het traject. Daarom zal de coach je vragen aan het eind een kort verslag (ongeveer 1 A4) te schrijven over je doelen en leerervaringen. Dit verslag stuur je naar je coach; die zal het naar de coachwerkplaats sturen. Je gegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden. Tevens kun je gevraagd worden om deel te nemen aan onderzoek naar coaching.

Laatst gewijzigd:24 januari 2019 11:02
printView this page in: English