Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesPsychologyEducationCoach WorkshopI would like to coach

Ik wil graag coachen

Coachen bestaat uit het begeleiden van studenten en/of medewerkers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens studieactiviteiten of werkzaamheden (bijvoorbeeld als student-assistent). Uitgangspunt is dat de coachee zelf nieuwe inzichten krijgt waardoor hij/zij nieuwe of betere keuzes kan maken, minder stress ervaart en optimaal kan functioneren in zijn/haar studie of werk.

Cursus Coaching

Lijkt het je leuk om als coach aan de slag te gaan? Tijdens de Master Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie kun je de cursus Coaching volgen. In deze cursus staat het toepassen van psychologische theorieën in de coachpraktijk centraal (zie studiegids ).

Coachwerkplaats

Zou je na de cursus “Coaching” verder ervaring op willen doen als coach? Meld je dan aan bij de coachwerkplaats. De coachwerkplaats bied je de mogelijkheid op vrijwillige basis coachingsgesprekken te voeren. Na je afstuderen kun je hier nog twee jaar werkervaring opdoen. Per coachtraject, die plaats heeft gevonden na de cursus Coaching, kun je een verklaring krijgen.

Procedure

Wanneer een student/medewerker zich aangemeld heeft om gecoacht te worden krijg je de contactgegevens van de potentiële coachee en deze krijgt omgekeerd jouw gegevens. Afspraken moeten vervolgens zelf door de coach en de coachee gemaakt worden.

Voorwaarden

Wanneer een coachee bij je past, stel je samen met de coachee een contract op; evalueer je tussentijds of het klikt; doe je actief mee aan professionaliseringactiviteiten, zoals intervisie/supervisie; en schrijf je een reflectieverslag aan het einde van elk traject. Het coachcontract en het reflectieverslag stuur je samen met het verslag van je coachee, na afloop van het traject naar coachwerkplaats rug.nl Als coach moet je je houden aan de NIP-beroepscode. Verder bestaat de mogelijkheid dat je benaderd wordt om aan onderzoek deel te nemen.

Laatst gewijzigd:24 januari 2019 11:02
printView this page in: English