Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre GroningenProjectenGezond terug

Onderzoeksvragen

De leidende onderzoeksvraag luidt: “Zijn er eerste aanwijzingen van effectiviteit van de interventie van De Stee vast te stellen en wordt het beoogde doel van het centrum behaald?”

Om deze vraag te beantwoorden zijn er verschillende deelvragen geformuleerd. Er wordt een gedetailleerde beschrijving van de doelgroep gemaakt op ouder-, kind- en gezinsniveau en de behandeltrajecten van de gezinnen worden geanalyseerd. Er wordt bijvoorbeeld bestudeerd of gezinnen die de behandeling voltooien op bepaalde vlakken verschillen van gezinnen waarbij de behandeling vroegtijdig wordt afgebroken en welke factoren geassocieerd zijn met een succesvolle terugplaatsing.

Daarnaast wordt het ouderschap in de kliniek onder de loep genomen om een antwoord te vinden op de vragen hoe ouderschap eruit ziet bij deze gezinnen en of er sprake is van dynamiek in de kwaliteit van het ouderschap gedurende de behandeling. Vervolgens wordt bekeken of deze metingen van het ouderschap in lijn zijn met de eindadviezen (al dan niet terugplaatsen van het kind) geformuleerd door het centrum. Ten slotte wordt onderzocht of de behandeling van de Stee duurzaam is.

Laatst gewijzigd:28 april 2017 14:26
printView this page in: English