Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre GroningenProjectenGezond terug

Algemeen

Het Expertisecentrum voor Behandeling en Beoordeling van Ouderschap en Psychiatrie ‘De Stee’ in Beilen is in 2009 opgericht als onderdeel van de Gezinspsychiatrie van GGZ Drenthe. De doelgroep van dit centrum zijn gezinnen in multi-probleem situaties waarvan één of meer kinderen tussen de 0 en 2 jaar uit huis zijn geplaatst of dit dreigen te worden omwille van een ontoereikende opvoedsituatie.

De Stee biedt het gezin een klinische behandeling van vier maanden waarin verandering in ouderschap mogelijk wordt gemaakt. Door middel van procesevaluatie wordt tevens een antwoord gezocht op de vraag of terugplaatsing van het kind naar het gezin van herkomst mogelijk is óf dat pleegzorg in het belang van het kind is.

De Stee heeft in 2011 samenwerking gezocht met de Rijksuniversiteit Groningen om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen het expertisecentrum. Stichting Kinderpostzegels Nederland, Fonds NutsOhra en de Commissie voor Onderzoek en Programmaevaluatie van GGZ Drenthe hebben in 2012 een subsidie toegekend aan het onderzoeksproject. In 2013 is het onderzoek van start gegaan.

Onderzoekers

  • Anne-Fleur Vischer
    Tel: 06-13 38 15 61
    A.vischer@rug.nl
  • Hans Grietens
Laatst gewijzigd:29 oktober 2018 16:19
printView this page in: English