Skip to ContentSkip to Navigation

Coachtrajecten

De basis van de trajecten is de cognitieve gedragscoaching waarin cognitieve, gedragsmatige, imaginaire, en probleemoplossende technieken en strategieën gecombineerd worden. De trajecten kunnen verschillende doelen hebben a) het verbeteren van prestaties, psychologische veerkracht en/of welzijn, b) het voorkomen van stress bij de onderwijsactiviteiten en c) het omgaan met blokkades voor verandering. Voor de werkplaats zijn 2 type coachtrajecten ontwikkeld.

Het eerste traject is voor studenten, promovendi of toegevoegd docenten die voor het eerst een specifiek onderwijsactiviteit gaan begeleiden en zijn vooral gericht op het verbeteren van prestaties en het wegnemen of voorkomen van stress. Naast drie gesprekken observeert de coach 2 maal tijdens de onderwijsactiviteiten. Deze observaties kunnen input zijn voor de gesprekken.

Het tweede traject is voor studenten die moeite hebben met het plannen van hun studie, tijdens de studie te veel stress ervaren of problemen hebben met het afronden van hun bachelor/masterthese. In 5 gesprekken gaat de coach met de student na wat de belemmerende factoren zijn en hoe hier het beste mee omgegaan kan worden.

In beide trajecten wordt in het eerste coachgesprek leerdoelen geformuleerd die vastgelegd worden in een coachcontract. Na het laatste gesprek maakt de gecoachte een kort coachverslag waarin de opbrengsten van het traject besproken wordt. In het kader van de professionalisering woont de coach tijdens een coachtraject 2 intervisiebijeenkomsten bij en maakt over het geheel een reflectieverslag waarin de eigen leerervaringen en coachvaardigheden besproken moeten worden.

Laatst gewijzigd:01 juli 2024 14:42
View this page in: English