Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Theology and Religious Studies Calendar

Een Dag Student Theologie

Wanneer:ma 06-03-2023 11:00 - 16:00
Waar:Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (Oude Boteringestraat 38, Groningen)

Denk je erover om Theologie te gaan studeren? Wil je echt een goed beeld krijgen van wat de studie inhoudt? Kom dan naar Eén Dag Student!

Wat is de betekenis en waarde van een mensenleven? In de 21e eeuw is deze vraag actueler dan ooit, nu we worstelen met grote thema’s als de impact van door de mens veroorzaakte klimaatverandering en wetenschappelijke sprongen in genetische manipulatie en kunstmatige intelligentie. Waar begint menselijk leven en waar eindigt het? Is de mens meer waard dan planten of dieren? Theologie is een van de meest belangrijke kaders geweest van waaruit mensen over deze vragen hebben nagedacht. En ook nu zijn religieuze waarden van grote invloed op ethische vraagstukken.

Theologie studeren betekent dat je kritisch leert kijken: naar de historische bronnen van het geloof, naar religieuze teksten, naar de betekenis van religieuze rituelen en naar de culturele context waarin het geloof is ontstaan. Bij ons staat de relatie tussen religie, cultuur en samenleving centraal. Theologie gaat bovendien over mensen. Wat hen drijft, wat hen beweegt.

Een Dag Student

Op deze dag volg je proefcolleges van vakken die worden aangeboden binnen de opleiding, zodat je goed weet wat je kunt gaan verwachten. Je maakt deze dag dus echt kennis met de inhoud van de studie. Daarnaast neem je alvast een voorproefje op het studentenleven aan de faculteit. En uiteraard is er heel de dag genoeg tijd om studenten en docenten het hemd van het lijf te vragen. De dag is gratis en is inclusief lunch.

Proefcolleges Docenten

Praktische Theologie (eerstejaars vak samen met de Protestantse Theologische Universiteit)

Dr. Erik Olsman
Hebreeuws Emmanuel Oliveiro
Religie en Filosofie Dr. Gorazd AndrejĨ

In het kort

Wanneer:

Maandag 6 maart 2023, 11:00-16:00 uur

Waar:

Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (Oude Boteringestraat 38, Groningen)

Waarom: Om erachter te komen of de studie Theologie iets voor jou is.
Contact: Dik Kootstra: 050 363 5531 of communications.thrs@rug.nl

Meer informatie over Theologie:

Website Theologie

Brochure Theologie