Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij Agenda

Online Mastervoorlichting Theologie en Religiewetenschappen

Wanneer:vr 03-04-2020 15:00 - 17:00
Waar:Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, Oude Boteringestraat 38

In lijn met het regeringsbeleid met betrekking tot het Coronavirus heeft de Rijksuniversiteit Groningen besloten de fysieke Masterdag van vrijdag 27 maart af te gelasten. In plaats daarvan organiseren wij op vrijdag 3 april een Online Masterdag tussen 15.00 en 17.00 uur.

Om de online presentaties te kunnen bekijken moet je je vooraf registeren op ons virtuele open dag platform Virtual UG.

Lecturers
Lecturers

In veel nationale en internationale sociaalmaatschappelijke thema's speelt religie een belangrijke rol. Soms is dat heel zichtbaar, bijvoorbeeld bij religieuze radicalisering. Soms is dat veel minder zichtbaar en zijn we ons nauwelijks bewust van de invloed die religie heeft in maatschappelijke verschijnselen. Bijvoorbeeld bij seksuele gezondheid of klimaatverandering. Religies spelen continu, bewust en onbewust, een belangrijke rol in hoe we met elkaar samenleven.

In ons onderwijs en onderzoek staat de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving centraal. Vanuit historisch perspectief in combinatie met een hedendaagse, multidisciplinaire blik proberen we te leren begrijpen hoe religies de huidige maatschappij hebben vormgeven en dat elke dag weer doen.  

We bieden verschillende masterprogramma's aan die elk religie onderzoeken in relatie tot specifieke onderwerpen, van erfgoed tot vredesopbouw, van gezondheid & welzijn tot politiek. Je bent van harte welkom tijdens de online mastervoorlichtingsdag op 3 april om meer te weten te komen over onze programma's en de factor religie in cultuur en maatschappij!

Opleidingen

De faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap biedt de volgende eenjarige masterprogramma's aan:

In de tweejarige research master Theology and Religious Studies (Research) kies je een van bovenstaande specialisaties.

Daarnaast kun je masterprogramma's aan andere faculteiten volgen in combinatie met onze masteropleidingen:

Programma

Tijdens de virtuele Open Dag kun je powerpoint presentaties van onze opleidingen bekijken, in veel gevallen een proefcollege of introductievideo bekijken, en chatten met de docenten en studenten van de betreffende opleidingen. Ook onze studieadviseurs zijn dan online om vragen te beantwoorden.

Omdat je niet alle presentaties tegelijk kunt volgen, zijn de presentaties na 3 april nog een paar weken beschikbaar. De chatfunctie werkt dan echter niet meer.

View this page in: English