Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapNieuwsarchief

Jubileum Centre for Religion, Conflict, and the Public Domain

12 september 2017
CRCPD Jubilee Conference
CRCPD Jubilee Conference

Met de jubileum conferentie Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism viert het Centrum voor Religie, Conflict en het Publieke Domein (CRCPD) van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap het vijfjarig bestaan van het centrum. De conferentie vindt plaats van 13 tot en met 19 september in de zittingszaal van de faculteit. De conferentie is ook te volgen via live stream via www.rug.nl/ggw/live.

Programma

De driedaagse conferentie heeft een gevarieerd programma waarbij wetenschappers, beleidsmedewerkers en journalisten van over de hele wereld zullen discussieren over 'anders zijn' binnen de context van thema's als conflict en vredesopbouw, mensenrechten, gender en seksualiteit, migratie, en internationale organisaties en ontwikkeling.

Publiekslezing Elizabeth Shakman Hurd

Professor Elizabeth Shakman Hurd geeft op 13 september om 18.00 uur de keynote lezing van de conferentie. Deze lezing is vrij toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft. In haar lezing Thinking differently about religion, politics, and power legt zij haar theorie van de "derde weg" uit waar het gaat om de benadering van religie en politiek. 'Religie houdt altijd verband met en is zelfs onlosmakelijk verbonden met politiek, geschiedenis, recht en andere vormen van sociaal verkeer'. Merete Bilde, beleidsadviseur bij de European External Action Service zal reageren op de lezing van Shakman Hurd.

Paneldiscussie

De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie over Religion, Secularism and the Politics of Difference op 15 september om 11.30 uur. Deze paneldiscussie is ook vrij toegankelijk. Pannelleden zijn:

  • Yolande Jansen - UD Filosofie aan de UvA en Bijzonder Hoogleraar Humanisme in relatie tot religie en secularisme aan de VU
  • Elisa Di Benedetto - freelance journalist op het gebied van religie en migratie
  • Gabriela Bustamante - onafhankelijk designer en docent design aan de Kunstacademie in Den Haag
  • Joram Tarusarira - adjunct-directeur CRCPD en specialist op het gebied van religie, conflict en vredesopbouw
  • Jeyanthi Siva - facilitator in Non Violent Communication, met name in Sri Lanka en Zuid-Azië.

De discussie wordt geleid door dr. Brenda Bartelink, senior onderzoeker aan de faculteit op het gebied van religie, ontwikkelingssamenwerking, gender en seksualiteit.

Laatst gewijzigd:12 september 2017 16:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws