Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NWO honoreert  RUG-onderzoek naar dynamica van het universum

02 mei 2017

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een project van Prof.dr. Amina Helmi gehonoreerd in het programma Investeringen NWO-middelgroot. De NWO heeft in totaal vier projecten binnen dit programma gehonoreerd. Helmi is verbonden aan het Kapteyn Instituut, het onderzoeksinstituut voor sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Het project '4MOST werpt licht op de dynamica van het universum', onder leiding van Helmi, ontvangt een budget van € 255.000. Het project bundelt de krachten van de Gaia satelliet en de 4MOST-spectrograaf in Chili. Hierdoor kunnen onderzoekers de massaverdeling en de geschiedenis van onze Melkweg bepalen en licht werpen op de donkere kant van het heelal.

Veel onderzoekers zoals Helmi zijn voor hun werk afhankelijk van grote apparaten. Met Investeringen NWO-middelgroot financiert NWO voorzieningen die voor individuele groepen vaak te kostbaar zijn. Onderzoekers kunnen met deze financiering apparatuur aanschaffen en dataverzamelingen opzetten, koppelen en verrijken.

Meer informatie
Amina Helmi
Website NWO

Layout of the 4MOST instrument to be mounted on the VISTA telescope at ESO Paranal (Credit: R. de Jong)
Layout of the 4MOST instrument to be mounted on the VISTA telescope at ESO Paranal (Credit: R. de Jong)
Laatst gewijzigd:08 juni 2017 13:15
View this page in: English

Meer nieuws