Over onsFaculty of Science and EngineeringGroningen Engineering Center (GEC)

Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

19 februari 2018

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit of Science and Engineering, is gastheer voor deze prijsuitreiking op de Dag van de Ingenieur

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.
De finalisten voor de ingenieursprijs 2018 zijn: ing. ir. Sander den Blanken, directeur Arup BV; dr. ir. Jan Klok, principal technologist bij Paqell B.V. en scientific project manager bij Wetsus en dr. ir. Nima Tolou, assistant professor op de afdeling precision and microsystems engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous.

Met de prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. De organisatie zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs. De organisatie heeft besloten de Dag van de Ingenieur op 21 maart 2018 plaats te laten vinden bij het Groningen Engineering Center (GEC) van de Rijksuniversiteit Groningen.

​De publieksstemming voor de Prins Friso Ingenieursprijs staat vanaf 19 februari t/m 18 maart online op www.kivi.nl/prinsfrisoingenieursprijs/stem-nu.​
Laatst gewijzigd:19 februari 2018 17:35