Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Spatial Sciences

Podcast: Help mijn partner wil een kind! Wat nu?!

04 september 2023
Hoe bespreek je je kinderwens?

Wat doe je als je partner graag kinderen wil, maar jij niet? Of omgekeerd? Of wil je partner meer kinderen dan jij? Wat blijkt: nee is niet altijd nee, en ja is niet altijd ja. Overweeg je je kinderwens opzij te zetten om je aan je partner aan te passen zodat jullie samen kunnen blijven, of verbreek je de relatie? Het wel of niet krijgen van kinderen is heel bepalend voor je leven en je relatie. Hoe ga je het gesprek aan?
Onderzoeker Billie de Haas (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen) vertelt in deze podcast van de Universiteit van Nederland hoe koppels het gesprek over dit onderwerp kunnen aanpakken. Beluister de podcast via de UvNL website of je favoriete podcast-app (luistertijd 11 minuten)

Om mensen bij het gesprek over hun kinderwens te helpen ontwikkelt Billie samen met relatiedeskundige Sanderijn van der Doef een kaartspel met vragen die over dit onderwerp gaan. Dit kaartspel kunnen koppels gebruiken om het gesprek met elkaar aan te gaan. Het kaartspel is nog niet verkrijgbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden van de beschikbaarheid ervan, mail dan naar kinderwens@rug.nl

Laatst gewijzigd:06 september 2023 10:56

Meer nieuws

 • 21 november 2023

  (W)elke regio telt?

  Telt elke regio wel in de verkiezingsprogramma’s? Om die vraag te beantwoorden analyseerde de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 18 politieke partijen.

 • 20 november 2023

  De woningcrisis is voor velen een van de belangrijkste onderwerpen tijdens deze verkiezingen

  Hoe gaan de partijen de mensen helpen die bovenmodaal verdienen, maar ‘vastzitten’ in een sociale huurwoning en het niet lukt om te kopen?

 • 20 november 2023

  Alleen samen bouwen we een kindvriendelijke stad

  Een fijne stad om op te groeien. Veilig, speels, met natuurlijke ontmoetingen tussen bewoners van verschillende generaties, uit verschillende sociale lagen. Dat is de missie van Viviana Cordero Vinueza. In Groningen combineert de Ecuadoriaanse...