Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Research Master in Spatial Sciences krijgt topmasterpredicaat

08 maart 2018

In de vandaag verschenen resultaten van de Keuzegids Masteropleidingen scoren 17 masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen het label Topmaster. De Research Master in Spatial Sciences van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen scoorde 78 punten en is daarmee een van de Topmasters.

Research Master in Spatial Sciences
Research Master in Spatial Sciences

Research Master in Spatial Sciences

Studenten in de tweejarige Research Master in Spatial Sciences kiezen uit alle opleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen hun eigen programma, waarbij ze ook vakken van andere faculteiten of universiteiten mogen selecteren. Daarnaast ontwikkelen ze onderzoeksvaardigheden.

Dr. Frans Sijtsma, coördinator van de opleiding, is blij met de score. "We werken hard aan het steeds weer verbeteren van de Research Master. Zo hebben we de afgelopen jaren wetenschappelijke dagboeken geïntroduceerd en een onderzoeksstage bij gerenommeerde onderzoeksinstellingen vormgegeven. De ruimtelijke veranderingen in onze wereld zijn ingrijpend en complex; denk aan vluchtelingenstromen of de invloed van multinationals. We proberen in onze Research Master een klimaat van geïnspireerde, betrokken nieuwsgierigheid te stimuleren en onze studenten grondig te trainen in een brede variëteit van methoden. De waardering die spreekt uit het rapportcijfer steunt ons om hiermee door te gaan.”

Resultaten geografische masters

Op een gedeelde eerste plaats van beste geografische masters in Nederland staan Landscape Architecture and Planning in Wageningen en Population Studies van de Rijksuniversiteit Groningen, met beide 64 punten. Bij de overige geografische masteropleidingen in Groningen zien we stijgende cijfers voor Economische Grografie (van 52 naar 62 punten) en Socio-Spatial Planning (van 52 naar 60). De master in Real Estate Studies blijft gelijk, de resultaten van Environmental and Infrastructure planning zijn na een stijging vorig jaar nu weer wat gedaald.

Masterweek

Op donderdagavond 22 maart vindt de mastervoorlichting van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen plaats. Heb je interesse in onze opleidingen en wil je daar graag meer over weten? Meld je aan of bekijk de website voor het volledige programma. Voor een echte topopleiding in de geografie en planologie kies je voor Groningen!

Meer informatie

Laatst gewijzigd:08 maart 2018 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws