Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

2018 AESOP Excellence in Teaching Award voor de Global Course on Institutional Design and Spatial Planning

16 juli 2018

De Global Course on Institutional Design and Spatial Planning heeft afgelopen week de 2018 AESOP Excellence in Teaching Award gewonnen. AESOP staat voor 'Association of European Schools of Planning' en is opgericht in 1987. Het doel van de prijs is om planologieopleidingen aan te moedigen om nieuwe onderwijstechnieken toe te passen om zo de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het goed uitvoeren van planologie te verbeteren. De prijs biedt een belangrijke gelegenheid om nieuwe en hoogwaardige leermethoden te verspreiden onder Europese instituten die planologieonderwijs bieden.

Studenten in de Global Course worden blootgesteld aan verschillende wereldbeelden, meningen, interpretaties, culturen en manieren om te werken. Studenten leren van deze ervaring en zijn beter voorbereid en toegerust om in uiteenlopende planningspraktijken overal ter wereld te werken. Deze aspecten werden bereikt met de creatie van een digitale leeromomgeving - een cursuswebsite - dus de cursus zou eenvoudig, gemakkelijk en goedkoop kunnen worden overgenomen door andere onderwijsinstellingen. De Global Course wordt gezamenlijk aangeboden met universiteiten in Seattle, Newcastle, Beijing en Tokio.

Het doel van de prijs is om planologieopleidingen aan te moedigen om nieuwe onderwijstechnieken toe te passen om zo de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het goed uitvoeren van planologie te verbeteren.
Het doel van de prijs is om planologieopleidingen aan te moedigen om nieuwe onderwijstechnieken toe te passen om zo de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het goed uitvoeren van planologie te verbeteren.
Laatst gewijzigd:16 juli 2018 12:59
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Serious game Voorzieningen-Wijs helpt krimpregio’s prioriteiten stellen

  De Voorzieningen-Wijzer is een analoge serious game in de vorm van een spelbord op een tafel, met verschillende discussie-onderdelen rondom een topografische kaart van de specifieke casus. Zes tot tien deelnemers - werkelijke stakeholders met verschillende...

 • 12 maart 2019

  Eenzaam maar niet zielig

  Omderzoek naar eenzaamheid onder ouderen in Garmerwolde

 • 19 februari 2019

  Ruimte voor bereikbaarheid: van stad tot ommeland

  Hoe beleven mensen in het ommeland de bereikbaarheid van voorzieningen? En hoe kunnen slimme en innovatieve mobiliteitsmaatregelen die bereikbaarheid verbeteren? Dit zijn vragen waar prof.dr.ir. Taede Tillema zich de komende jaren binnen zijn leerstoel...