Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Student Ruimtelijke Wetenschappen 2e bij WoON scriptieprijs 2014

23 maart 2015
Paul van Moorsel 2e in WoON-scriptieprijs 2014

Paul van Moorsel, student Master Real Estate Studies aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen, heeft de tweede prijs voor de WoON-scriptieprijs 2014 gewonnen voor zijn Masterthesis "De waardering van consumenten voor een energiezuinige woning." Eerdere wonnen studenten van de Master Vastgoedkunde ook al prijzen in de WoON scriptieprijs.

In de WoON-scriptieprijzen 2013 wonnen de Vastgoedkunde-studenten:

 • W isse Veenstra – “De draagbaarheid van energielasten in beeld.”
 • Wolter Odding – “Historische binnensteden op waarde geschat: De invloed van historische binnensteden op Woningwaarde.”

In de WoON-scriptieprijzen 2012 wonnen de Vastgoedkunde-studenten:

 • Erik Martens – “Energieprestatie en beleggingswaarde. De meerwaarde van energiezuinige huurwoningen voor beleggers.”
 • Frank Verwoerd – “Aanpak van scheefwonen. De mogelijke effecten op de doorstroming door het wetsvoorstel 33129: Huurverhoging op grond van inkomen".
 • Mark de With – “De Loan-to-income en Loan-to-value ratio’s van de Nederlandse hypotheekmarkt nader verklaard: Een profielschets van de koopwoningbezitters die (te)veel geleend hebben."

Het ministerie van BZK looft jaarlijks een scriptieprijs uit voor masterscripties waarbij het WoonOnderzoek Nederland (WoON) is gebruikt. Het ministerie wil zo stimuleren dat het waardevolle onderzoek van talentvolle jonge studenten makkelijker zijn weg vindt naar beleidsmakers.

Laatst gewijzigd:23 maart 2015 16:20

Meer nieuws

 • 12 april 2018

  Fanny Janssen ontvangt prestigueze Allianz European Demographer Award 2018

  De Allianz European Demographer Award eert excellent onderzoek op het gebied van bevolkingsonderzoek naar demografische veranderingen in Europa, gedaan door een onderzoeker in het beginstadium van zijn carrière en een onderzoeker in een verder gevorderd...

 • 10 april 2018

  Bettina van Hoven: onderzoekster zonder grenzen

  Grenzen hebben voor cultureel geograaf Bettina van Hoven weinig betekenis. Het liefst gaat ze erover heen. Want waar verschillende onderzoeksgebieden elkaar raken ontstaat de mooiste wetenschap. Van Hoven doet onder meer onderzoek voor en met senioren...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...