Skip to ContentSkip to Navigation
Education Master's Nederlandse studenten Studeren in Groningen Studentenleven

Studentenleven

Studeren in Groningen betekent niet alleen leren, maar ook deel uitmaken van de bruisende studentenstad. Groningen is al meerdere jaren gekozen als leukste studentenstad van Nederland. In Groningen wonen er bijna 50,000 studenten, waardoor Groningen de jongste stad is in Nederland. Groningen heeft een gemiddelde leeftijd van 36 (landelijk gemiddelde is 41). In Groningen is er altijd iets te doen, zoals bruisende evenementen door heel de stad, bijvoorbeeld de KEI-week en het EuroSonic NoorderSlag festival, en de kroegen die geen sluitingstijden hebben.

Je kan tijdens de introductieweek (KEI-week) uitgebreid kennis maken met de stad en ervaren hoe het is om hier student te zijn. Tijdens de KEI-week kun je ook kennis maken met de vele studentenverenigingen in Groningen.

Groningen is het meest sportieve studentenstad in Nederland. Met 40 verschillende soorten sporten verspreid over 49 verenigingen heb je in Groningen meer keuze dan in andere steden! De studenten sportorganisatie ACLO is de grootste van Nederland met een zeer gevarieerd en toegankelijk activiteitenaanbod: voor iedereen iets!

Een deel wat bij ieders studententijd hoort is het gezamenlijk wonen met andere studenten. Op kamers gaan geeft je het voordeel om zelfstandig te leren staan op eigen benen en het studentenleven beleven vanaf de eerste rij. Het is ook veel makkelijker en toegankelijker om deel te maken aan activiteiten en verenigingen. Om het studentenleven echt mee te maken is het dus aanbevolen om op kamers te wonen. Lees hier verder over de beste tips over huisvesting in Groningen.

Het is mogelijk om naast je studie actief te zijn binnen een vereniging. Groningen heeft voor ieder wat, onder andere gezelligheid-, sport-, politiek-, cultureel- en studieverenigingen. Het is niet alleen heel leuk, maar biedt ook ervaringen die je voor de rest van je leven bij je zal dragen.


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:15 juni 2020 16:01