Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsHonours CollegeHonours Bachelor

Honours Programme in Philosophy

Naast de interdisciplinaire programma's biedt het Honours College ook een Honours Programme in Philosophy aan. Dit programma is een verbredende en verdiepende oriëntatie op de hoofdgebieden van de Westerse filosofie en op de wijsbegeerte van het eigen wetenschapsgebied. Het omvat daarnaast nog een klein deel uit het verbredende deel van het bachelorprogramma van het Honours College. Het Honours Programme in Philosophy omvat in totaal 45 ECTS.

Dit programma is interessant voor RUG-studenten die vanuit een brede wetenschappelijke en maatschappelijke belangstelling kennis willen maken met wijsbegeerte en de wijsbegeerte van hun eigen vakgebied. Dit programma biedt ruimte aan maximaal 25 studenten en is niet beschikbaar voor studenten van de Faculteit Wijsbegeerte, vanwege de overlap van vakken.

Overzicht vakken van het Honours Programme in Philosophy:

Jaar + kwartaal Vak ECTS
Y1 Q4 Philosophy. The Very Beginnings 5 ECTS
Y2 Q1 History of Philosophy I 5 ECTS
Y2 Q2 History of Philosophy II 5 ECTS
Y2 Q3 Philosophy of Science 5 ECTS
Y2 Q4 Good and Evil: Introduction to Ethics 5 ECTS
Y3 Q1 Social and Political Philosophy 5 ECTS
Y3 Q2 of Q3 Philosophy of ... (te kiezen uit):
- the Humanities
- Life Sciences
- Social Sciences
- Cognitive Sciences
- Natural Sciences
10 ECTS
-

Two Skills Modules (2 ECTS each) from the Honours College Petrus Camper Track

4 ECTS
-

Pick Your Own-talent (PYO-t)

1 ECTS

Meer informatie en een beschrijving van de vakken is te vinden in deze brochure. Vakinformatie kan ook gevonden worden in de online onderwijscatalogus Ocasys.

Voor meer informatie over de inhoud van dit programma en de selectieprocedure kun je naar één van de voorlichtingsbijeenkomsten komen, contact opnemen met de coördinator van dit programma Nick Nieuwenhuijsen of mailen naar honours@rug.nl.

Laatst gewijzigd:11 januari 2019 11:44
printView this page in: English