Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus FryslânStuderen bij Campus Fryslân

Naar Leeuwarden

Er zijn verschillende manieren om naar Leeuwarden te reizen: met de auto, taxi, trein of bus. Hieronder vind je de makkelijkste manieren om van Schiphol Airport/Bremen naar Leeuwarden te komen.

Schiphol Airport – Leeuwarden

Kom je aan op Schiphol? Dan is het het makkelijkst om de trein naar Leeuwarden te pakken. Op Schiphol vind je de ondergrondse treinstations van NS. Vanaf hier gaat elk uur een directe trein naar Leeuwarden. Er zijn meer verbindingen, maar dan moet je overstappen. Let er bij het instappen op dat je in de juiste coupe stapt; de ene helft van de trein gaat naar Leeuwarden, de andere helft naar Groningen. De reis naar Leeuwarden duurt 2 uur. Check ook de NS reisplanner.

Bremen – Leeuwarden

Reis je via Bremen Airport naar Leeuwarden? Dan kan je de Flixbus naar Groningen pakken. Vanaf Groningen neem je dan de trein naar Leeuwarden. De reis van Bremen naar Groningen met Flixbus duurt 2,5 uur. De bus vertrekt 8 keer per dag, tussen 06.30 en 23.30. Je kan je Flixbus ticket online boeken.

Eenmaal aangekomen in Leeuwarden neem je de directe trein naar Leeuwarden. Deze doet er 34 minuten over. Je treinticket koop je op het station. De reis van Bremen naar Leeuwarden duurt in totaal ongeveer 3,5-4 uur.

Reizen in en vanaf Leeuwarden

OV-chip
Om in Nederland te kunnen reizen heb je een OV-chipkaart nodig. Deze kaart wordt in alle vormen van openbaar vervoer gebruikt. Met de kaart check je aan het begin van je reis in en je checkt weer uit wanneer je je bestemming hebt bereikt. Let erop dat wanneer je van vervoersbedrijf wisselt tijdens je reis, je ook uitcheckt bij het ene bedrijf en incheckt bij het andere bedrijf.

Lees meer over het systeem en hoe je de OV-chipkaart moet gebruiken.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Nederland is goed georganiseerd. Leeuwarden Centraal ligt op loopafstand van het centrum. Op het station vind je de treinen, bussen en taxi standplaats. Via 9292 plan je eenvoudig je reis.

Trein

Vanaf Leeuwarden reis je eenvoudig naar andere steden in Nederland. De intercity van NS vertrekt en arriveert meerdere keren per uur. Ook naar Groningen is een directe verbinding via vervoersbedrijf Arriva. Ga je met de trein? Dan kun je inchecken met je OV-chipkaart of een kaartje kopen op het station.

Bus

In en rondom Leeuwarden reis je gemakkelijk met de bus. Gebruik de reisplanner om je trip te plannen. Je kunt in de bus inchecken of een kaartje kopen (€ 2,-).

Fietsverhuur
In Leeuwarden kan je je goed verplaatsen per fiets. Je huurt een fiets bij Fietsstation058, wat achter het station ligt. Hiervoor betaal je € 10,- per dag. Ook is het mogelijk een OV-fiets te huren. Hiervoor heb je OV-chipkaart nodig.

Laatst gewijzigd:19 december 2018 07:03
printView this page in: English