Skip to ContentSkip to Navigation
Campus Fryslân

Provincie in pole position? - wat kunnen gemeenten en rijk van de provincie verwachten?

08 maart 2019

Op 8 april organiseert de Vereniging Voor Bestuurskunde het symposium ‘Provincie in pole position? - wat kunnen gemeenten en rijk van de provincie verwachten?’.

Op 8 april zijn de Provinciale Statenverkiezingen achter de rug, de collegeonderhandelingen voor GS zijn begonnen. Tijd om de balans voor de provincie op te maken en vooruit te kijken naar de komende bestuursperiode. Praat mee met bestuurders van provincie, gemeenten en Rijk, onderzoekers op het gebied van regionaal bestuur en andere betrokkenen over de rol van provincies bij de aanpak van regionale opgaven en over de mogelijkheden om die rol effectief in te vullen.

Het symposium is een initiatief van Vereniging voor Bestuurskunde, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Tilburg, Universiteit Twente en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, met medewerking van provincie Utrecht. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân is prof. dr. Caspar van den Berg mede-organisator van het symposium.

Laatst gewijzigd:12 april 2019 13:26

Meer nieuws

 • 02 december 2019

  Podcast ‘In de Wetenschap’ met Caspar van den Berg

  In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch...

 • 28 november 2019

  Edelherten reageren amper op wolvenurine in Nederland en Polen

  Grote carnivoren zoals wolven keren langzamerhand terug naar West-Europa, waaronder Nederland. Edelherten hebben hier ruim een eeuw in afwezigheid van wolven geleefd. De geur van wolvenurine maakt hen hierdoor niet waakzamer, laten onderzoekers van...

 • 28 november 2019

  Accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG) nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit weer te accrediteren.