Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

Impuls internationalisering hoger onderwijs

08 november 2017

De internationalisering van het onderwijs krijgt een impuls door een nieuw samenwerkingsverband tussen Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân. Vandaag werd door beide partijen de intentieverklaring getekend voor het op te richten ‘Centre for Internationalisation of Education’.

Dit centrum is een samenwerking tussen Stenden Hogeschool en de RUG/CF voor gezamenlijk onderzoek en onderwijs op het gebied van internationalisering.

Zowel Stenden Hogeschool als RUG/CF vinden internationalisering op alle niveaus van het onderwijs van cruciaal belang. Op deze manier wordt de doorstroom van Bachelor naar Master en uiteindelijk PhD, en daarmee de kennis op het gebied van internationalisering, op hoger niveau gebracht.

Onlangs is het PhD programma van het centrum van start gegaan. De deelnemers aan dit programma zijn negen PhD studenten uit zes verschillende landen (Puerto Rico, Verenigde Staten, Colombia, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Nederland). Zij komen twee keer per jaar bijeen in Leeuwarden om hun kennis te delen, met elkaar en met medewerkers van Stenden, RUG en andere onderwijsinstellingen. Op deze manier kan de opgedane kennis meteen toegepast worden, wat bijdraagt aan de kwaliteitsverhoging van het onderwijs.

Deze samenwerking past binnen de doelstellingvan het Hoger- OnderwijsakkoordFryslân(HOAF) dat als doel heeft om in Leeuwarden meer masteropleidingen en promotie-onderzoeksprojecten te realiseren.

Laatst gewijzigd:19 december 2018 07:01

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...