Café van de Kleine Wetenschap over smaak en voeding
Op dinsdag 24 november vindt het volgende Café van de Kleine Wetenschap plaats. In samenwerking met 'Leeuwarden hoofdstad van de smaak' zullen in deze editie smaak en voeding aan bod komen.
Slow food, super foods, low-carb of no-carb, er gebeurt ontzettend veel in voedingsland en naast het feit dat de trends amper bij te houden zijn is het erg lastig te bepalen welke trends we moeten geloven en in welke we mee willen gaan. Wat wordt door de wetenschap eigenlijk als ‘goede voeding’ beschouwd? En hoe komt smaak tot stand? Vragen die je kunt stellen aan Drs. Heleen Hoogeveen, medisch wetenschapper aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, en Huib Stam, auteur van onder andere het boek Eetsprookjes. Zij maken ons wegwijs in het doolhof dat smaak en voeding heet. Ook Daan van Beijeren zal de 24e aanwezig zijn, om u te voorzien van goede muziek!
Laatst gewijzigd: | 19 december 2018 07:01 |
Meer nieuws
-
15 april 2021
Achieving more together: Joint strategy paper of the Universities of Oldenburg and Groningen
Achieving more together: Joint strategy paper of the Universities of Oldenburg and Groningen - Cooperation partners adopt new 2020-2030 Roadmap with seven core fields of collaboration
-
22 maart 2021
Sneltestpilot RUG, Hanze en Noorderpoort uitgebreid
De pilot met corona-sneltesten voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: bij de Euroborg voor Noorderpoortstudenten en in het centrum bij het Wiebengagebouw voor Hanzehogeschool en RUG-...
-
04 maart 2021
Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...