Café van de Kleine Wetenschap over smaak en voeding
Op dinsdag 24 november vindt het volgende Café van de Kleine Wetenschap plaats. In samenwerking met 'Leeuwarden hoofdstad van de smaak' zullen in deze editie smaak en voeding aan bod komen.
Slow food, super foods, low-carb of no-carb, er gebeurt ontzettend veel in voedingsland en naast het feit dat de trends amper bij te houden zijn is het erg lastig te bepalen welke trends we moeten geloven en in welke we mee willen gaan. Wat wordt door de wetenschap eigenlijk als ‘goede voeding’ beschouwd? En hoe komt smaak tot stand? Vragen die je kunt stellen aan Drs. Heleen Hoogeveen, medisch wetenschapper aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, en Huib Stam, auteur van onder andere het boek Eetsprookjes. Zij maken ons wegwijs in het doolhof dat smaak en voeding heet. Ook Daan van Beijeren zal de 24e aanwezig zijn, om u te voorzien van goede muziek!
Laatst gewijzigd: | 19 december 2018 07:01 |
Meer nieuws
-
30 september 2025
Luitenant-generaal Elanor Boekholt-O’Sullivan ontvangt Aletta Jacobsprijs 2026
De Aletta Jacobsprijs 2026 van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is toegekend aan Elanor Boekholt-O’Sullivan, de eerste vrouwelijke luitenant-generaal bij de Nederlandse krijgsmacht. De Aletta Jacobsprijs wordt op vrijdag 6 maart 2026 uitgereikt...
-
15 september 2025
Succesvol bezoek aan de RUG door Rector van het Institut Teknologi Bandung
De Rector van het Institut Teknologi Bandung (ITB), prof. Tatacipta Dirgantara, bracht van een driedaags bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.
-
04 juli 2025
RUG reikt verschillende prijzen uit tijdens Ceremony of Merits
De RUG heeft verschillende prijzen uitgereikt aan excellente onderzoekers en studenten tijdens de Ceremony of Merits op 4 juli 2025.