Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

Café van de Kleine Wetenschap over smaak en voeding

17 november 2015

Op dinsdag 24 november vindt het volgende Café van de Kleine Wetenschap plaats. In samenwerking met 'Leeuwarden hoofdstad van de smaak' zullen in deze editie smaak en voeding aan bod komen.

Slow food, super foods, low-carb of no-carb, er gebeurt ontzettend veel in voedingsland en naast het feit dat de trends amper bij te houden zijn is het erg lastig te bepalen welke trends we moeten geloven en in welke we mee willen gaan. Wat wordt door de wetenschap eigenlijk als ‘goede voeding’ beschouwd? En hoe komt smaak tot stand? Vragen die je kunt stellen aan Drs. Heleen Hoogeveen, medisch wetenschapper aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, en Huib Stam, auteur van onder andere het boek Eetsprookjes. Zij maken ons wegwijs in het doolhof dat smaak en voeding heet. Ook Daan van Beijeren zal de 24e aanwezig zijn, om u te voorzien van goede muziek!

Laatst gewijzigd:19 december 2018 07:01

Meer nieuws

  • 04 juli 2022

    Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

    Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

  • 12 mei 2022

    KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

    Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

  • 15 maart 2022

    Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

    De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...