Skip to ContentSkip to Navigation
Campus Fryslân

Andrej Zwitter nieuwe decaan RUG/ Campus Fryslân

17 december 2018
Prof. Dr. Andrej Zwitter
Prof. Dr. Andrej Zwitter

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft prof. dr. Andrej Zwitter per 1 januari 2019 benoemd als decaan van RUG/Campus Fryslân. Zwitter is hoogleraar Governance and Innovation. Hij volgt prof. dr. Jouke de Vries op, die sinds 1 oktober van dit jaar voorzitter van het College van Bestuur van de RUG is. De benoeming geldt voor een periode van 4 jaar, tot 1 januari 2023.

Andrej Zwitter (Klagenfurt, 1982) vormt samen met drs. Piet Bouma het bestuur van de 11e faculteit van de RUG. Zwitter fungeerde al als interim-decaan van RUG/Campus Fryslân sinds het vertrek van Jouke de Vries.

"Voor mij is het een geweldige eer en een groot voorrecht om als eerste international benoemd te worden tot decaan van de faculteit", zegt Andrej Zwitter. "Fryslân heeft de Campus met open armen ontvangen en ik beloof dat we van de 11e faculteit een faculteit van en voor Fryslân zullen maken; door middel van onderwijs en onderzoek willen we regionaal bijdragen aan de internationale ervaring. Internationalisering kan alleen maar goed werken als we trouw blijven aan onze lokale wortels. En de global challenges kunnen we alleen maar aangaan als we ook lokale kennis benutten en de contacten in de regio bevorderen. Dit is wat Campus Fryslân wil bereiken de komende jaren!"
Laatst gewijzigd:21 december 2018 11:19
printView this page in: English

Meer nieuws