Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

Tweede generatie GRL studenten afgestudeerd

01 juli 2022
Derdejaards Global Responsibility & Leadership studenten ontvingen hun diploma's
Derdejaards Global Responsibility & Leadership studenten ontvingen hun diploma's

Op vrijdag 1 juli ontvingen ruim vijftig studenten hun diploma's voor de bacheloropleiding Global Responsibility & Leadership (GRL) bij Campus Fryslân - University College Fryslân. De ceremonie vond plaats in De Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden, vlakbij het faculteitsgebouw. Gastspreker was Diederik Samsom. GRL studenten verzorgden muzikale optredens.

Wereldwijde uitdagingen

"Jullie hebben soms het gevoel dat het gewicht van de wereld op jullie generatie rust en dat is begrijpelijk. We hebben gezien dat jullie op lokaal niveau een verschil kunnen maken", sprak programmadirecteur Indira van der Zande de afgestudeerde studenten toe, die hun studie hebben gewijd aan het oplossen van huidige en toekomstige mondiale uitdagingen en het creëren van waarde door wetenschap. De afgelopen drie jaar hebben de studenten zich gericht op gebieden als crisis, onderwijs, gezondheid en klimaatverandering, geïnspireerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Gebieden die steeds urgenter zijn gebleken, bijvoorbeeld met de Covid-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne.

"Student zijn in deze tijd was moeilijk", sprak Valedictorian (beste student) Hannah Huber tijdens de ceremonie. "De deadlines van de universiteit leken zo onwerkelijk vergeleken met de problemen in de wereld. Gesprekken voeren, onze zorgen delen en elkaar steunen tijdens de deadlines zou niet mogelijk geweest zijn zonder zo'n hechte en gelijkgestemde community als de onze".

Lokale oplossingen

Door deel te nemen aan lokale initiatieven, discussies in de klas en openbare evenementen, gaven de studenten blijk van hun betrokkenheid bij mondiale vraagstukken en hun wil om lokale oplossingen te vinden. Een academische houding die Van der Zande benadrukte in haar toespraak: "Jullie zullen ongetwijfeld manieren vinden om jezelf en anderen te inspireren om mee te doen aan lokale inspanningen, en we zijn ervan overtuigd dat we jullie alle kennis en vaardigheden hebben gegeven om de wereld in te gaan en goed te doen".

Passie, mindset en werkethiek

Andrej Zwitter, decaan van Campus Fryslân, is trots op het tweede cohort bachelorstudenten: "Deze generatie GRL-studenten vertegenwoordigt alles waar onze opleiding en onze faculteit voor staan: passie om de wereld beter te maken, een inter- en transdisciplinaire mindset, en een werkethiek die hen succesvol zal maken in het leven. Ik ben ongelooflijk trots en blij om te zien hoe deze community aan een nieuwe fase in hun carrière en leven begint en ik wens hen het allerbeste toe."

Livestream

Voor betrokkenen die de ceremonie niet fysiek konden volgen is de uitreiking live gestreamd via YouTube.

Laatst gewijzigd:26 september 2022 12:13
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...