About us Campus Fryslân

SGL presenteert: De biologie van menselijke relaties

Wanneer:wo 03-03-2021 20:00 - 21:00
Waar:Online
Dr. Peter Bos

Welke rol spelen hormonen in de relatie tussen ouders en kinderen, tussen geliefden en in de verhoudingen op de werkvloer? Wat is daarbij de rol van onze hormoonhuishouding? Wat doen die hormonen met ons brein? Wat zijn de gevolgen voor ons biologische systeem wanneer relaties verstoord raken? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat zegt dit alles over ons, mensen? Relaties zijn voor mensen een biologische noodzaak. En in tijden van crisis neemt die noodzaak alleen maar toe. Al vroeg in de ontstaansgeschiedenis van de mens waren hormonen betrokken bij de omgang en het gevoel van verbondenheid met onze medemensen.

In zijn lezing, en naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Verbonden’, legt wetenschapper Peter Bos uit hoe dat precies werkt. Ons hormonale systeem, het resultaat van miljoenen jaren evolutie, maakt deze verbondenheid mogelijk, en dat is iets om te koesteren.

Peter Bos (1983) werkt als universitair hoofddocent pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar de invloed van hormonen op empathie en sociale binding. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Harderwijk.

Datum: woensdag 3 maart
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: Online
De lezing is gratis bij te wonen, we verzoeken u wel een kaartje te reserveren zodat we u de link naar het online event toe kunnen sturen.

Studium Generale Leeuwarden is een initiatief van RUG/Campus Fryslân, NHL Stenden Hogeschool en Tresoar.