Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

IC-Café Noord-Nederland

Wanneer:di 21-05-2024 14:30 - 17:30
Waar:Campus Fryslân, De Beurs, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden
IC-Cafe 2024

De samenwerkende Friese ziekenhuizen organiseren met RUG/Campus Fryslân het IC-Café Noord-Nederland, en we nodigen u van harte uit om naar deze bijeenkomst te komen. Deze editie van het IC-Café staat in het teken van delier.

Het IC-café is een ontmoetingsplek voor mensen die op de IC hebben gelegen, hun naasten en professionals. Tijdens de middag kunt u als bezoeker onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers ervaringen delen over een centraal thema.
Daarnaast komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord om informatie te geven en hun belevingen tijdens en na de IC-opname te delen.

Als aanvulling verzorgen we in de Beurs een aantal kraampjes, in de vorm van de
IC-Markt. Hier kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld lotgenotencontact en IC-Connect, voeding rondom IC-opname en andere belangrijke thema’s.

Toegang tot het IC-café is gratis en u kunt uzelf en uw naaste(n) aanmelden via onderstaande button.

Meer over het IC-Café
Een opname op de Intensive Care (IC) is een heftige levensgebeurtenis voor zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Mensen op de IC zijn zó ziek dat ze constante zorg nodig hebben en bijvoorbeeld niet meer zelfstandig kunnen ademen.
Probeert u zich maar eens voor te stellen; u wordt wakker in een kamer vol medische apparatuur met een buis in uw keel waardoor praten niet lukt en er zijn allemaal vreemde geluiden. Er is daarnaast een grote kans dat u zich niets herinnert van hoe u er bent terechtgekomen, of überhaupt van dat u zo ernstig ziek bent geworden.

Een delier is een plotse verwardheid die ontstaat door het ernstig ziek zijn en deels door de medicatie en kan in verschillende vormen optreden. Het doormaken van een delier is vaak een angstige en nare ervaring en maakt op zowel patiënt als familie een grote indruk. Het is belangrijk om deze ervaring te her- en erkennen. Om voormalig IC-patiënten en hun naasten hierbij te ondersteunen, staat deze editie van het IC-café in het teken van delier.

De samenwerkende ziekenhuizen zijn:

  • Medisch Centrum Leeuwarden
  • Tjongerschans, Heerenveen
  • Nij Smellinghe, Drachten
  • Antonius ziekenhuis, Sneek