About us Campus Fryslân

GEANNULEERD - Circulaire 11-stedentocht: Dokkum

Wanneer:wo 25-03-2020 19:45 - 21:30
Waar:Bierbrouwerij Dockum, Koophandel 10

Op 25 maart vindt in Dokkum de vierde editie van De circulaire 11-stedentocht plaats. Voor deze editie schuift onder andere duurzaam bouwbedrijf Dijkstra Draisma aan, worden lokale initiatieven besproken en hebben we het over biodiversiteit.

Programma

19:45 Inloop met live muziek door leerlingen van muziekschool Mezzoforte: Rianne Fennema en Daniëlle van Wieren

20:00 Burgerinitiatieven duurzaamheid en circulaire economie rondom Dokkum

• Anja Haga: een leven zonder plastic. Wat doet Anja Haga precies, waarom en hoe lukt het haar om zonder plastic te leven?
  • Anke Bijlsma: initiatief Twirre. Werkgroep Twirre heeft als doel: in sûne Waadrâne foar moarn! Door samen de handen uit de mouwen steken en te werken aan de biodiversiteit in de regio wil de werkgroep de eigen leefomgeving gezonder en mooier maken.

20:20 Muziek door leerlingen van muziekschool Mezzoforte

20:25 Duurzaam bouwen en innovaties

• Wietse de Vries: Bouwgroep Dijkstra Draisma
  • Dirk Wymenga: Circulaire innovatie en duurzame renovatie van oude gebouwen
  • Jan Haakma: Bowinn, de campus voor innovatie in de bouw

21:00 Muziek door leerlingen van muziekschool Mezzoforte

21:05 Jeugd en circulaire economie

• Marjolein Staal: Natuur- en milieu-educatiecentrum de Klyster. Marjolein Staal vertelt over Biobakje, het project dat jongeren in Noordoost Friesland duidelijk moet maken waarom groen afval geen afval is, maar een grondstof!
  • Aukje Sina Zijlstra: Jongerenpanel Duurzaam Fryslân. Waarom is les krijgen over circulaire economie zo belangrijk?

21:20 Netwerkborrel met muziek

De circulaire 11-stedentocht

De circulaire 11-stedentocht is een initiatief van RUG/Campus Fryslân en de provincie Fryslân. De 11-stedentocht heeft als doel om circulaire economie en duurzaamheid dichterbij de maatschappij te brengen. In drie jaar tijd worden alle elf steden van de Elfstedenroute aangedaan om de bevolking kennis te laten maken met circulaire economie en duurzaamheid.

Tijdens de bijeenkomsten komen elke keer twee à drie onderwerpen ter sprake die spelen in de provincie. Voor de onderwerpen kijken we naar bijzondere initiatieven en bespreken die in een gezamenlijke discussie. Wini Weidenaar is de host, ze wordt bijgestaan door een wetenschappelijke co-host. Naast een levendige discussie is er tijd en ruimte voor vragen uit het publiek en zorgen we voor lokaal entertainment.

Voorgaande edities: