Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten

Voor wie is de opleiding?

Bent u de medisch specialist die de noodzaak en ambitie voelt om uzelf en uw team verder te ontwikkelen en invloed wil hebben op de koers van uw organisatie? Dan is de Academische Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten waardevol voor u!

U heeft relevante werkervaring binnen uw expertisedomein, bent zowel medisch praktisch als theoretisch sterk onderlegd en hebt medisch inhoudelijk uw ‘draai gevonden’. Maar u bent op zoek naar verdere verdieping en uitdaging naast het medisch handelen, en wilt een bredere blik.

U wilt als medisch manager, MSB- of vakgroepvoorzitter of projectleider meer invloed op de (beleidsmatige) keuzes die binnen uw ziekenhuis gemaakt worden. Of u heeft verdere aspiraties in de richting van beleid, bestuur, ontwikkeling en beheer.

U heeft vragen als:

  • Waar sta ik als medisch specialist en waar sta ik met mijn groep of team?
  • Met welke actoren heb ik allemaal te maken, en wie betaalt en bepaalt?
  • Waar, hoe en bij wie kan ik invloed uitoefenen om mijn projecten te laten slagen en de zorg te leveren die ik wil leveren?
  • Op welke manieren kan ik mijn team of eigen groep enthousiasmeren en meenemen?
  • Hoe stuur ik een project goed aan en organiseer ik efficiënt en effectief, ook niet-medisch inhoudelijk?

Kortom, u wilt meer weten over het krachtenveld waarin u centraal staat. De opleiding biedt kennis en vaardigheden om de zorg goed te organiseren en de leidersrol te pakken in een veranderend gezondheidslandschap.


Laatst gewijzigd:06 maart 2024 18:05