Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten

Kwaliteit en accreditaties

Na het succesvol afronden van het programma ontvangt u een officieel certificaat van de University of Groningen Business School.

U komt in aanmerking voor 34 PE-punten (de opleiding is ABAN geaccrediteerd)

Partners

De samenwerking tussen UGBS, Aletta en Q3 zorgt ervoor dat zowel het academische karakter van de opleiding als de relevantie en de directe toepasbaarheid van de kennis op de praktijk zijn gewaarborgd. UGBS en Aletta hebben verschillende experts op het gebied van zorgmanagement. Zij richten zich op academische kennis en de toepassing ervan in het zorgdomein. Met de kennis van Q3 over de wereld waarin medisch specialisten functioneren, is de aansluiting bij de praktijk verder geborgd.

Over de partners

  • Vanuit drie elkaar versterkende vertrekpunten (wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning kwaliteitskaders en training & begeleiding), ondersteunt Q3 medisch specialisten vanuit  haar overtuiging dat het leveren van humane, persoonsgerichte en waardegedreven zorg begint bij aandacht voor de kernwaarden van hen die deze zorg leveren: Calling & Comradeship. Vandaar dat alle activiteiten bij Q3 erop gericht zijn om deze Calling en Comradeship te stimuleren, zodat dokters met plezier hun werk kunnen doen en optimale kwaliteit leveren. 
  • De Aletta Jacobs School of Public Health is als samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen de trotse vaandeldrager van healthy ageing in Noord-Nederland. Het netwerk van researchers en partners heeft één gezamenlijk doel: meer gezonde jaren. Geworteld in fundamenteel onderzoek draagt Aletta haar kennis en expertise actief over door middel van onderwijs, advies en integrale samenwerkingen.
  • De University of Groningen Business School (UGBS) ondersteunt executives in hun verdere professionele ontwikkeling en doet dit vanuit de overtuiging dat wetenschappelijke inzichten waardevol zijn in iedere fase van de carrière van een professional. Door vraagstukken vanuit een multidisciplinaire invalshoek en verschillende persoonlijke zienswijzen te bekijken, zoeken we naar nieuwe mogelijkheden en denken we vooruit. UGBS behoort tot de 1% business schools wereldwijd met zowel een AACSB- als EQUIS-accreditatie.
Aletta logo
Q3 logo
Myra van den Goor

‘Als medisch specialist kun je alleen floreren als je bevlogenheid wordt gestimuleerd én als je werkt in een omgeving met collega’s waarin er vertrouwen heerst, waarbij je omkijkt naar en zorgt voor elkaar. Bijzonder van deze academische leergang is dan ook dat je ontdekt wat jij zélf kunt doen om deze, soms ten onrechte wat ondergesneeuwde, zachte aspecten als calling en comradeship te stimuleren. Voor jezelf en voor anderen!’

Myra van den Goor, MD PhD, partner Q3, promoveerde op het onderwerp ‘de kern van dokter zijn’, spreker binnen de leergang


Laatst gewijzigd:06 maart 2024 18:05