Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten

Testimonials

Deelnemers 2023 en 2022, Carolien Schröder en Rianne Kofman
Caroline Schöder
Carolien Schröder, Internist-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam en Universitair Medisch Centrum Groningen
“Maximale interactie en reflectie”

“De Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten biedt een heel fraai breed programma. Uitstekende sprekers behandelen heel diverse onderwerpen, van gezondheidseconomie en ontwikkelingen in het zorglandschap tot het maximaal benutten van persoonlijke kwaliteiten en groepsdynamiek. Het kleinschalige en ontspannen karakter draagt bij maximale interactie en reflectie, met docenten en mede-cursisten. Ik vond het een erg inspirerende training, en heb al meerdere dingen mee kunnen nemen naar de praktijk. Absolute aanrader.”

Carolien Schröder
Internist-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam en Universitair Medisch Centrum Groningen

Deelnemer Academische Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten 2023


Rianne Kofman
Rianne Kofman, Revalidatiearts bij Treant en bestuurslid Medisch Specialisten Collectief Treant
“Aanrader voor elke medisch specialist”

“Ik zocht vanuit mijn nieuwe nevenfunctie als bestuurslid van het Medisch Specialisten Collectief Treant een opleiding om beter onderlegd te raken in de bestuursrol. Maar voor élke medisch specialist heeft dit Strategisch Leiderschapsprogramma veel toegevoegde waarde. Ik heb nu een breder begrip van de inrichting, structuur en taakverdeling van het gehele gezondheidslandschap en daardoor kan ik bijvoorbeeld de beleidsstukken van het ministerie en die van mijn organisatie veel makkelijker lezen.

Het programma vind ik sterk opgebouwd: van het grote landelijke perspectief naar het niveau van de groepsprocessen in je team. De aangeboden kennis is bovendien een mooie combinatie van theoretische informatie en praktische tips. Een echte eyeopener vond ik het college over conflicthantering en de bijbehorende discussie. Je krijgt daarin goede handvatten om te analyseren wat er bij meningsverschillen gebeurt en hoe dit op te lossen. Zo leer je hoe je ermee omgaat dat normen, waarden en perspectieven op de materie niet voor iedereen gelijk zijn.

Wat de opleiding compleet maakt is dat de docenten zeer verschillende achtergronden en expertises hebben, van chirurg tot advocaat-mediator, en dat ook de deelnemersgroep heel divers is. Buiten de lezingen is er genoeg ruimte om met elkaar te sparren en bijna intervisie-achtige gesprekken te hebben. Dat is heel waardevol, niet alleen om van elkaar te leren, maar ook om te beseffen wat er in je eigen organisatie eigenlijk heel goed gaat. We hebben als deelnemers ook een WhatsApp-groep om elkaar te kunnen blijven volgen. Al met al vind ik de opleiding zeker een aanrader en dat heb ik dan ook al gedaan!”

Rianne Kofman
Revalidatiearts bij Treant en bestuurslid MSCT (Medisch Specialisten Collectief Treant)

Deelnemer Academische Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten 2022

Laatst gewijzigd:30 mei 2023 12:43